Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δραγασάκης: Εισηγήθηκα στον Τσίπρα να αποδεχθεί τη συμφωνία - Πιθανή η ακύρωση του δημοψηφίσματος

Δραγασάκης: Εισηγήθηκα στον Τσίπρα να αποδεχθεί τη συμφωνία - Πιθανή η ακύρωση του δημοψηφίσματος
«Η συμφωνία θα μπορούσε να κλείσει από τον Φεβρουάριο, αν υπήρχε πολιτική βούληση»
Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο ακύρωσης του δημοψηφίσματος ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι ο ίδιος εισηγήθηκε στον Αλέξη Τσίπρα την αποδοχή της πρότασης των θεσμών.
«Η συμφωνία θα μπορούσε να κλείσει από τον Φεβρουάριο, αν υπήρχε πολιτική βούληση» εξήγησε, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ, προσθέτοντας ότι πάμε σε νέο πρόγραμμα, σε νέο σχέδιο.
«Εισηγήθηκα στον Τσίπρα να αποδεχθεί τη συμφωνία» τόνισε, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην πραγματοποιηθεί το δημοψήφισμα της Κυριακής, το οποίο «δεν άρεσε, γιατί οι εταίροι έχουν συνηθίσει στο yes».
«Μπορεί να αποφασίσει κάτι διαφορετικό η κυβέρνηση, άλλωστε πρόκειται για πολιτικό θέμα. Το κάναμε για να επιτύχουμε μία συμφωνία» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ακόμη, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση θα υποβάλλει αίτημα για την αναβολή της δόσης των 1,53 δισ. ευρώ προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η οποία λήγει απόψε τα μεσάνυχτα.
«Η Ελλάδα θα καταθέσει αίτημα αναβολής της δόσης προς το ΔΝΤ, η οποία λήγει απόψε τα μεσάνυχτα» τόνισε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, εξήγησε ότι επικοινώνησε τηλεφωνικά με αξιωματούχους της ΕΚΤ, αξιώνοντας την αύξηση του ELA προς τις ελληνικές τράπεζες.
Σημειώνεται ότι το ύψος του ELA παραμένει αμετάβλητο στα 89 δισ. ευρώ.
Όσον αφορά το ελληνικό χρέος, υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει ένας νέο σχεδιασμός, ο οποίος θα το καταστήσει βιώσιμο.
«Η Ελλάδα επιζητεί μία λύση που δεν θα συνιστά υποταγή αλλά και δεν θα αποποιείται τις ευθύνες της χώρας» τόνισε εν συνεχεία ο κ. Δραγάσακης, προσθέτοντας ότι «για να βρούμε λύση, πρέπει να αναγνωρίσουμε την πραγματικότητα».
Όπως εξήγησε, το πρόγραμμα απέτυχε και ήταν τελματωμένο από τον περασμένο Αύγουστο, σπεύδοντας να σημειώσει ότι σήμερα λήγει πρακτικά.
Η κυβέρνηση σήμερα κατέθεσε μία νέα πρόταση ζητώντας 2ετές πρόγραμμα που θα καλύπτει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας, συμπλήρωσε παράλληλα ο κ. Δραγασάκης.
«Επιζητούμε τη σταθεροποίηση της οικονομίας και την εκκίνηση της αναπτυξιακής διαδικασίας» εξήγησε χαρακτηριστικά.

Τι μετέδιδε νωρίτερα το bankingnews.gr
Η Ελλάδα έχει ζητήσει από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) παράταση της προθεσμίας για την αποπληρωμή της δόσης των 1,53 δισ. ευρώ, η οποία κανονικά λήγει σήμερα, αναφέρει αποκλειστικό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Bild».
Σημειώνεται ότι σήμερα, η Ελλάδα καλείται να καταβάλλει 1,53 δισ. ευρώ προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Δεδομένων της κατάστασης της ελληνικής οικονομίας, η Αθήνα δεν προβλέπεται να αποπληρώσει το Ταμείο.
Ωστόσο, σύμφωνα με το γερμανικό δημοσίευμα, η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη καταθέσει αίτημα παράτασης της προθεσμίας, η οποία κανονικά λήγει σήμερα, 30 Ιουνίου.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η Ελλάδα έχει εκφράσει τη θέληση να αποπληρώσει κανονικά το ΔΝΤ.
Το ελληνικό αίτημα για να έχει ισχύ, πρέπει να τύχει της έγκρισης του διοικητικού συμβουλίου του ΔΝΤ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης