Τελευταία Νέα
Οικονομία

Schaeuble: Η ελληνική κυβέρνηση ευθύνεται για τις καθυστερήσεις στις διαπραγματεύσεις, λόγω Πάσχα

tags :
Schaeuble:  Η ελληνική κυβέρνηση ευθύνεται για τις καθυστερήσεις στις διαπραγματεύσεις, λόγω Πάσχα
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε επικριτικός απέναντι στην ελληνική πλευρά, καθώς ανέμενε αμέσως το Eurogroup στη Μάλτα και την κατ΄ αρχήν συμφωνία, οι θεσμοί να επέστρεφαν άμεσα στην Αθήνα
Ευθύνες στην ελληνική κυβέρνηση επέρριψε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schaeuble για τις καθυστερήσεις στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές για το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης στο πλαίσιο του τρίτου προγράμματος διάσωσης της χώρας.
«Θα ήταν δυνατόν να συνεχιστεί η αποστολή των εκπροσώπων των διεθνών πιστωτών στην Αθήνα αμέσως την εβδομάδα μετά το Eurogroup της Μάλτας (7/4/2017», δήλωσε ο Schaeuble.
«Αυτό δεν ήταν εφικτό κατά τη διάρκεια του ελληνικού Πάσχα», συνέχισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους στο περιθώριο της εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ στην  Ουάσιγκτον.
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε επικριτικός απέναντι στην ελληνική πλευρά, καθώς ανέμενε αμέσως το Eurogroup στη Μάλτα και την κατ΄ αρχήν συμφωνία, οι θεσμοί να επέστρεφαν άμεσα στην Αθήνα, ώστε να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις και να οριστούν οι επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης Τσίπρα, προκειμένου να εκταμιευθούν οι επόμενες δόσεις των δανείων του τρίτου προγράμματος. 
Από την πλευρά του  ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ Poul Thomsen μιλώντας σε δημοσιογράφους  είπε ότι πρόσφατα σημειώθηκε αρκετή πρόοδος για την αποστολή των θεσμών στην Ελλάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης