Τελευταία Νέα
Οικονομία

Συμβούλους για το μερίδιό του στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» αναζητά το ΤΑΙΠΕΔ

tags :
Συμβούλους για το μερίδιό του στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» αναζητά το ΤΑΙΠΕΔ
Οι υποψήφιοι, που θέλουν να αναλάβουν ρόλο χρηματοοικονομικού συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση του 30% του «Ελευθέριος Βενιζέλος» έχουν προθεσμία μέχρι τις 25 Μαΐου 2017, προκειμένου να εκδηλώσουν ενδιαφέρον
Σε αναζήτηση συμβούλου για την πώληση του μεριδίου της στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» βρίσκεται η ελληνική κυβέρνηση. 
Το  ΤΑΙΠΕΔ  προσκαλεί ιδιαίτερα έμπειρους χρηματοοικονομικούς συμβούλους να υποβάλουν πρόταση σχετικά με την πώληση του μεριδίου του 30%, που κατέχει το δημόσιο στο διεθνές αεροδρόμιο των Αθηνών.
Οι υποψήφιοι, που θέλουν να αναλάβουν ρόλο χρηματοοικονομικού συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση του 30% του «Ελευθέριος Βενιζέλος» έχουν προθεσμία μέχρι τις 25 Μαΐου 2017, προκειμένου να εκδηλώσουν ενδιαφέρον, όπως περιγράφεται στη σχετική πρόσκληση.
Ο χρηματαοικονομικός σύμβουλος θα διαδραματίσει ρόλο σε δύο στάδια της διαδικασίας.
Αρχικά θα αναζητήσει τρόπο με τον οποίο το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων θα αναζητήσει τον τρόπο πώλησης του μεριδίου του δημοσίου στο Διεθνές  Αεροδρόμιο Αθηνών και το ενδιαφέρον υποψήφιων αγοραστών ενώ στο δεύτερο στάδιο θα συνεργαστεί με το ΤΑΙΠΕΔ για την ολοκλήρωση της συναλλαγής.
Στην περίπτωση ολοκλήρωσης της συναλλαγής η αμοιβή του χρηματοοικονομικού συμβούλου περιλαμβάνει και μπόνους (success fee).
Η εταιρία Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε. (ΔΑΑ) συστάθηκε το 1996 με σκοπό την κατασκευή, συντήρηση και λειτουργία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» για 30 χρόνια, βάσει σχετικής σύμβασης παραχώρησης. Η συγκεκριμένη παραχώρηση, η οποία συνιστά μία από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες συμπράξεις μεταξύ Δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, λήγει το 2026.
Μέτοχοι του ΔΑΑ σήμερα είναι το Ελληνικό Δημόσιο (25%), το ΤΑΙΠΕΔ (30%), η AviAlliance GmbH (26,7% +8 μετοχές), η AviAlliance Capital GmbH (13,3%) και η οικογένεια Δ. Κοπελούζου (5% -8 μετοχές).
Επιπλέον, το Δημόσιο έχει μεταβιβάσει στο ΤΑΙΠΕΔ το δικαίωμα επέκτασης της υφιστάμενης παραχώρησης κατά 20 επιπλέον έτη (μέχρι το 2046) και ήδη έχουν ξεκινήσει οι σχετικές διαπραγματεύσεις μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και του ΔΑΑ προς το σκοπό αυτό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης