Τελευταία Νέα
Οικονομία

Ο βασικός λόγος που δεν κλείνει η αξιολόγηση είναι ο φόβος της κυβέρνησης ότι θα χάσει την δεδηλωμένη... 2-4 βουλευτές

tags :
Ο βασικός λόγος που δεν κλείνει η αξιολόγηση είναι ο φόβος της κυβέρνησης ότι θα χάσει την δεδηλωμένη... 2-4 βουλευτές
Η κυβέρνηση στην Ελλάδα ανησυχεί ότι κινδυνεύει να χάσει την κυβερνητική πλειοψηφία και αυτός ο υπαρκτός κίνδυνος είναι η αιτία των καθυστερήσεων στην αξιολόγηση.
Ποιος είναι ο πραγματικός λόγος που δεν έχει ακόμη κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση;
Τα σκληρά μέτρα λιτότητας;
Όχι όταν ψηφίστηκε το τρίτο μνημόνιο από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ γνώριζαν επακριβώς οι βουλευτές τον Γολγοθά που καλούνται να διαβούν.
Τα επώδυνα μέτρα για το ασφαλιστικό και εργασιακά;
Οι γενναίες μεταρρυθμίσεις στο εργασιακό κατά βάση αγγίζουν τις ΔΕΚΟ ειδικά στο σκέλος των απολύσεων έως 10% των εργαζομένων και προφανώς στις ΔΕΚΟ βρίσκονται… ακόμη οι εναπομείναντες ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ.
Υπάρχει όμως και ένας βαθύτερος λόγος πολύ πιο ανησυχητικός που έχει να κάνει με τον φόβο της κυβέρνησης ότι θα χάσει την δεδηλωμένη, κινδυνεύει να χάσει από 2 έως 4 βουλευτές εάν τελικώς περάσει το σκληρό πακέτο μεταρρυθμίσεων που ζητούν δανειστές και ειδικά το ΔΝΤ που ηγείται της διαπραγμάτευσης.
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι άπαξ και η κυβέρνηση έχει χάσει πλήρως τον έλεγχο των πρωτοβουλιών και το ΔΝΤ ηγείται των διαπραγματεύσεων επιβάλλοντας πλήρως την ατζέντα των μέτρων στις διαπραγματεύσεις δανειστών με Ελλάδα είναι προφανές ότι η τελική κατάληξη θα περιλαμβάνει πολλά επώδυνα μέτρα.
Μέχρι τώρα οι αριστεροί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και οι βουλευτές των ΑΝΕΛ έχουν στηρίξει την κυβέρνηση και έχουν ψηφίσει σκληρά μέτρα λιτότητας.
Επίσης πολλοί υποστηρίζουν ότι άπαξ και στο παρελθόν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσουν όλα τα μέτρα τότε και στο μέλλον θα συνεχίζουν να ψηφίζουν.
Επικρατεί η άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ λατρεύει την εξουσία και επειδή είναι μονόδρομος η δεύτερη θέση άρα οι μισοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα επανεκλεγούν θα ψηφίζουν τα πάντα… και όπως αναφέρει και ο Άδωνις Γεωργιάδης θα ψηφίζουν ακόμη και την πώληση του Παρθενώνα.
Όλα αυτά έχουν βάση όμως τώρα είναι λίγο διαφορετικά.
Η πολιτική προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ έχει εξοργιστικά επιμείνει ότι δεν θα ψηφιστεί ούτε 1 ευρώ λιτότητα.
Ταυτόχρονα η στρατηγική των αντιμέτρων έχει καταρρεύσει και το ΔΝΤ που ηγείται της αξιολόγησης επιμένει για ασφαλιστικό και εργασιακά.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζουν ότι εάν καταψηφίσουν και χάσει την δεδηλωμένη η κυβέρνηση οριστικά οι περισσότεροι εξ αυτών θα μείνουν εκτός Βουλής.
Παρ΄ ότι οι βουλευτές έχουν κάθε κίνητρο να ψηφίσουν…πολλοί βουλευτές έχουν φθάσει στα όρια πολιτικής τους αντοχής.
Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας ανεπίσημα μας τόνιζε «εάν ξέρω ότι δεν θα επανεκλεγώ και ταυτόχρονα ξέρω ότι εάν ψηφίσω λάθος μέτρα θα καταδικάσω τον κόσμο… στο τέλος θα μας βρίζουν όλοι δηλαδή και χαμένος και γδαρμένος».
Η κυβέρνηση στην Ελλάδα ανησυχεί ότι κινδυνεύει να χάσει την κυβερνητική πλειοψηφία και αυτός ο υπαρκτός κίνδυνος είναι η αιτία των καθυστερήσεων στην αξιολόγηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης