Τελευταία Νέα
Οικονομία

Δέσμευση Βαλαβάνη για αποζημίωση ομολογιούχων στη βάση της προκαταρκτικής συμφωνίας της προηγούμενης Βουλής

Δέσμευση Βαλαβάνη για αποζημίωση ομολογιούχων στη βάση της προκαταρκτικής συμφωνίας της προηγούμενης Βουλής
Η νέα ελληνική κυβέρνηση θα αποκαταστήσει μια κατάφωρη αδικία που αφορά 15.000 οικογένειες, στη συντριπτική πλειοψηφία τους μικροομολογιούχων
Για την αποκατάσταση της αδικίας που έχουν υποστεί οι μικροομολογιούχοι, λόγω της εμπλοκής τους στο PSI+ του 2012, δεσμεύθηκε από το βήμα της Βουλής η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη.
Κατά τη διάρκεια της εισήγησής της στη Βουλή, στη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, η κυρία Βαλαβάνη έκανε λόγο για ένα θέμα μεγάλης κρισιμότητας.
"Η νέα ελληνική κυβέρνηση θα αποκαταστήσει μια κατάφωρη αδικία που αφορά 15.000 οικογένειες, στη συντριπτική πλειοψηφία τους μικροομολογιούχων, πολλοί απ' αυτούς εργάτες - μετανάστες σε άλλες χώρες, όλοι με μόνο τους «έγκλημα» ότι εμπιστεύτηκαν στο κράτος τις οικονομίες μιας ζωής.
Βάση αυτής της αποκατάστασης θα αποτελέσει η προκαταρκτική συμφωνία που επήλθε με τους εκπροσώπους τους κατά τη διάρκεια της προηγούμενης Βουλής.
Σε ειδικό πλαίσιο θα υπάρξει αντιμετώπιση του προβλήματος των εργαζόμενων, που τα ομόλογα τους τους είχαν δοθεί από το Δημόσιο ως εργατικές αποζημιώσεις για την απόλυση τους", δεσμεύθηκε η Νάντια Βαλαβάνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης