Τελευταία Νέα
Οικονομία

Διαψεύδονται τα σενάρια για έκτακτο Eurogroup εντός της νέας εβδομάδας - Στις 16/2 θα πραγματοποιηθεί

Διαψεύδονται τα σενάρια για έκτακτο Eurogroup εντός της νέας εβδομάδας - Στις 16/2 θα πραγματοποιηθεί
Διαψεύδεται και από υψηλόβαθμη πηγή του Μεγάρου Μαξίμου
(upd) Απάντηση στην έντονη φημολογία για έκτακτο Eurogroup με θέμα το ελληνικό ζήτημα, δίνουν υψηλόβαθμες πηγές της ΕΚΤ, που το διαψεύδουν κατηγορηματικά.   
Τις τελευταίες ώρες διακινείται η φημολογία ότι λόγω των θέσεων της ελληνικής κυβέρνησης θα συνέλθει εκτάκτως το Eurogroup, κάτι που διαψεύδεται και από υψηλόβαθμη πηγή του Μεγάρου Μαξίμου.
Η ίδια πηγή επισημαίνει ότι «το κλίμα, παρά τις διαφορές μας, είναι πολύ καλό.
Οι θέσεις μας έχουν γίνει κατανοητές, επιδιώκουμε διάλογο και όχι ρήξεις.
Είμαστε σε συνεννόηση με τους εταίρους μας.
Το Eurogroup θα συνέλθει κανονικά στις 16 Φεβρουαρίου».

Νωρίτερα το bankingnews έγραφε:

Πιθανό νέο Eurogroup αναμένεται να πραγματοποιηθεί πιθανότατα μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, με επίκεντρο την Ελλάδα και ειδικά τις ελληνικές τράπεζες.
Το βασικό πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί είναι ότι εάν δεν υπάρξει νέα συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Ένωσης, το υφιστάμενο πρόγραμμα λήγει στις 28 Φεβρουαρίου και, όπως έχει ήδη προειδοποιήσει η ΕΚΤ, εάν δεν υπάρχει πρόγραμμα-μνημόνιο δεν θα μπορεί να στηρίζει τις ελληνικές τράπεζες.
Μέχρι τώρα, η ΕΚΤ έχει κινηθεί πολύ συστημικά προς τις ελληνικές τράπεζες, καθώς έχει ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός έκτακτης παροχής ρευστότητας (ELA), ύψους 10 δισ. ευρώ.
Να σημειωθεί, ότι οι ελληνικές τράπεζες έχουν δανειστεί μέχρι στιγμής 65 δισ. ευρώ, ενώ έχει ενεργοποιηθεί και το ELA αντλώντας 2,5 δις. ευρώ.
Στο Eurogroup, προφανώς πέρα από τις τράπεζες θα τεθεί θέμα και για την ελληνική οικονομία και τους εναλλακτικούς τρόπους ώστε το μνημόνιο το οποίο λήγει στις 28 Φεβρουαρίου να παραταθεί ή να αντικατασταθεί με ένα νέο πρόγραμμα.


(Πρώτη ενημέρωση 19:57, 31 Ιανουαρίου 2015)
 
Δ. Αλειφερόπουλος

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης