Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

«Μονοπώλιο» στην είσπραξη των οφειλών έχει δημιουργήσει η Qualco του Ορέστη Τσακαλώτου - Μετά την PQH και η... ΔΕΗ

tags :
«Μονοπώλιο» στην είσπραξη των οφειλών έχει δημιουργήσει η Qualco του Ορέστη Τσακαλώτου - Μετά την PQH και η... ΔΕΗ
Από τη ΔΕΗ έως και την PQH Ενιαία Ειδική Εκκαθάριση... η παρουσία της Qualco είναι ισχυρή
Μπορεί ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, να επιδεικνύει ιδιαίτερη εφευρετικότητα στις αιχμές κατά των ελληνικών Μέσων Ενημέρωσης, κατηγορώντας τα για συνδέσεις με την επιχειρηματικότητα, αλλά μάλλον δυσκολεύεται να ελέγξει το δικό του περιβάλλον, και κυρίως το συγγενικό.
Δυσκολεύεται μάλιστα πολύ, ακόμη και όταν ο εξάδελφός του, Ορέστης Τσακαλώτος, με την εταιρεία του Qualco, βρίσκεται πίσω από την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών των ελληνικών εταιρειών.
Μάλιστα, έχει αναλάβει την είσπραξη οφειλών στις ελληνικές τράπεζες, και όπως ανακοινώθηκε και στις 6 Νοεμβρίου 2017, και της ΔΕΗ.
Και μπορεί να υπάρχει πληθώρα εταιρειών, εξειδικευμένων στο collection οφειλών, αλλά μάλλον η Qualco έχει κάποια... τεχνογνωσία που την καθιστά σχεδόν πάντοτε επικρατέστερη στα έργα που ζητούν να υλοποιηθούν ελληνικές επιχειρήσεις.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι σύμφωνα με το ΔΣ της ΔΕΗ, στην προσπάθεια για διαχείριση και περιορισμό των ληξιπρόθεσμων ανατέθηκε στην κοινοπραξία η FINACITY, αμερικανικός χρηματοοικονομικός οίκος εξειδικευμένος στις τιτλοποιήσεις, να εισφέρει την εμπειρία στη διαχείριση χρεών.
Της κοινοπραξίας ηγείται η Qualco UK του Ορέστη Τσακαλώτου.
Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες του www.bankingnews.gr, μεγάλο μέρος της είσπραξης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τις τράπεζες έχει αναλάβει επίσης η Qualco.
Άλλωστε, το σύστημα διαχείρισης οφειλετών και οφειλών (Debt Collection Software) που έχει αναπτύξει η Qualco του Ορ. Τσακαλώτου εγκαθίσταται στις περισσότερες τράπεζες.
Επίσης, με απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος (δηλαδή, του κ. Γιάννη Στουρνάρα) η εταιρία "PQH Ενιαία Ειδική Εκκαθάριση Α.Ε." αναλαμβάνει μετά από διαγωνιστική διαδικασία, την ειδική εκκαθάριση των 16 ελληνικών πιστωτικών και χρηματοδοτικών ιδρυμάτων που τελούν υπό εκκαθάριση.
Η PQH, ιδρύθηκε από τις εταιρίες PwC Business Solutions Α.Ε., Qualco Α.Ε. (του κ. Τσακαλώτου) και Hoist Kredit ΑΒ.
Σκοπός της εταιρίας είναι η αποτελεσματική διαχείριση της περιουσίας των υπό εκκαθάριση ιδρυμάτων και η επίτευξη υψηλών αποτελεσμάτων από τη διαχείριση του συνόλου των χαρτοφυλακίων τους που ανέρχεται σε περίπου 9 δισ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης