Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Μετά το κλείσιμο του ΧΑ τα αποτελέσματα της Folli Follie - Στις ταμειακές ροές η προσοχή των αναλυτών

tags :
Μετά το κλείσιμο του ΧΑ τα αποτελέσματα της Folli Follie -  Στις ταμειακές ροές η προσοχή των αναλυτών
Η διοίκηση είχε αναφέρει στην τηλεδιάσκεψη των αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου πως η αρνητική πορεία των ταμειακών ροών θα αντιστραφεί στο δεύτερο τρίμηνο
Αύξηση πωλήσεων και κερδών αναμένεται να εμφανίσουν τα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου της Folli Follie.
Η διοίκηση θα αναλύσει το απόγευμα τα αποτελέσματα στους αναλυτές σε προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη.
Η Euroxx περιμένει πωλήσεις στο εξάμηνο 708,2 εκατ. ευρώ ενισχυμένες κατά 8,5%, ΕΒΙΤDA 166 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 11,6% και καθαρά κέρδη 111,5 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 14,5%.
Το καλό momentum στην Κίνα αναμένεται να στηρίξει τις πωλήσεις στο δεύτερο τρίμηνο  ενώ βελτίωση περιμένει η ΑΧΕ και στις δραστηριότητες στην Ελλάδα, μετά από ένα πολύ αδύναμο πρώτο τρίμηνο που ήταν το χειρότερο από την έναρξη της κρίσης.
Η Eurobank σημειώνει πως η θετική δυναμική των πωλήσεων που ξεκίνησε στο δεύτερο εξάμηνο του 2016 συνεχίστηκε στο δεύτερο τρίμηνο  του 2017, με τις περισσότερες ομοειδείς επιχειρήσεις να αναφέρουν βελτιωμένες τάσεις λόγω του καλύτερου μακροοικονομικού περιβάλλοντος.
Οι αναλυτές της χρηματιστηριακής περιμένουν πωλήσεις 389 εκατ. ευρώ στο δεύτερο τρίμηνο ενισχυμένες κατά 8,4% και EBITDA 82,8 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 6%.
Το ενδιαφέρον θα στραφεί στη δημιουργία κεφαλαίου, όπου περιμένει η ΑΧΕ σημάδια  αντιστροφής της αρνητικής δυναμικής του κεφαλαίου κίνησης που καταγράφθηκε στο πρώτο τρίμηνο και που είχε σημειώσει στην τηλεδιάσκεψη του πρώτου τριμήνου η διοίκηση.
Έτσι περιμένει ο όμιλος να μειώσει κατά 41 εκατ. ευρώ τον δανεισμό από το ύψος που ήταν στο τέλος Μαρτίου.
Η Beta περιμένει πωλήσεις 397,1 εκατ. ευρώ αυξημένες κατά 10,9% στο δεύτερο τρίμηνο, EBITDA 99,1 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 14,9% και καθαρά κέρδη 57,8 εκατ. ευρώ ενισχυμένα κατά 9,1%.
Στο εξάμηνο τα καθαρά κέρδη αναμένονται στα 111,5 εκατ. ευρώ ενισχυμένα κατά 16%.
Κλειδί και για την Beta είναι μεταξύ άλλων οι θετικές ταμειακές ροές και το momentum των πωλήσεων σε Ασία και Κίνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης