Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Αμερικάνικα funds έχουν εισέλθει στο μετοχικό κεφάλαιο της ΔΕΗ

tags :
Αμερικάνικα funds έχουν εισέλθει στο μετοχικό κεφάλαιο της ΔΕΗ
Tο επενδυτικό ενδιαφέρον για τη μετοχή της ΔΕΗ αναμένεται να συνεχιστεί, καθώς το κλείσιμο της β' αξιολόγησης ενεργοποιεί τις διαδικασίες αναδιάρθρωσης της επιχείρησης
Αμερικάνικα funds έχουν εισέλθει στο μετοχικό κεφάλαιο της ΔΕΗ αγοράζοντας μετοχές από το Χρηματιστήριο Αθηνών, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες.
Αυτό, εξάλλου, πιστοποιείται και από τους υψηλούς όγκους συναλλαγών της μετοχής, που τις τελευταίες ημέρες ξεπέρασαν τα 600.000 τεμάχια σε ημερήσια βάση.
Τα hedge funds που εισέρχονται στη μετοχή, ασφαλώς και έχουν συνυπολογίσει στην παρούσα φάση όλους εκείνους τους κινδύνους που διατρέχει από πλευράς ρευστότητας η ΔΕΗ.
Και αυτό διότι την περασμένη Παρασκευή 28/4, η αναλυτική δημοσιοποίηση της έκθεσης της Standard and Poor's στην Ελλάδα οδήγησε σε κύμα πωλήσεων της μετοχής στην αγορά, ανακόπτοντας την ανοδική τάση η οποία επιχειρούσε την διάσπαση συγκεκριμένων τεχνικών επιπέδων στην περιοχή 352-353.
Από την άλλη πλευρά τα funds που αγοράζουν στην παρούσα φάση τη μετοχή της ΔΕΗ γνώριζαν την ύπαρξη της έκθεσης, η οποία είχε εκδοθεί πρωθύστερα και την ύπαρξη της εξάλλου, είχε δημοσιοποιήσει το Worldenergynews από την Πέμπτη 27/4.
Η ίδια η διοίκηση της ΔΕΗ εξάλλου, είχε εκφράσει την ικανοποίησή της, διότι η συγκεκριμένη έκθεση δεν περιείχε το στοιχείο της νέας υποβάθμισης.
Οσον αφορά το περιεχόμενο της έκθεσης, πρέπει να σημειωθούν  τα εξής:
Κατά πρώτον, το δάνειο των 200 εκατομμυρίων ήδη εκταμιεύθηκε και αποπληρώθηκε το ομόλογο των 200 εκατ. ευρώ.
Η ΔΕΗ έλαβε απόφαση για την μεταφορά του 25% του ΑΔΜΗΕ στον ΔΕΣ ΑΔΜΗΕ που αποτελεί προϋπόθεση για την εισαγωγή του ΑΔΜΗΕ στο Χρηματιστήριο με αποτίμηση της τάξης των 295 εκατομμυρίων ευρώ.
Το κρίσιμο ζήτημα που αφορά την έγκριση της μεταβίβασης του 24% του ΑΔΜΗΕ στην State Grid of China βρίσκεται στην Κομισιόν, η οποία μετά από την καλή προεργασία που έχει γίνει από την πλευρά της ΡΑΕ είναι κοντά να δώσει το τελικό ok.
Αν αυτό δεν γίνει, τότε μιλάμε για πλήρη ανατροπή και ολική ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, που θα σημάνει και πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση.
Παράλληλα, η έκθεση δεν λαμβάνει υπόψιν της το κλείσιμο συμφωνίας για τη β' αξιολόγηση και την επικείμενη έναρξη της διαδικασίας για το market test πώλησης λιγνιτικών μονάδων.
Αυτό θα αποφέρει ενίσχυση της ρευστότητας της ΔΕΗ.
Εάν εξάλλου δεν προχωρήσει ικανοποιητικά τότε θα πρέπει να υπάρξει συμπληρωματική διαδικασία με πώληση υδροηλεκτρικών, που θα οδηγήσει σε ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα όσον αφορά τη ρευστότητα.
Κατά συνέπεια, το επενδυτικό ενδιαφέρον για τη μετοχή της ΔΕΗ αναμένεται να συνεχιστεί, καθώς το κλείσιμο της β' αξιολόγησης ενεργοποιεί τις διαδικασίες αναδιάρθρωσης της επιχείρησης.

ΠΗΓΗ: www.worldenergynews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης