Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Αποκάλυψη: Η συνάντηση του Τσίπρα που παρά λίγο να τινάξει στον αέρα το deal APIVITA - PUIG

Αποκάλυψη: Η συνάντηση του Τσίπρα που παρά λίγο να τινάξει στον αέρα το deal APIVITA - PUIG
Το τηλεφώνημα Κουτσιανά σε Τσίπρα, ο Γάλλος της Αντιπάρου και ο Λάκης Λαζόπουλος
Τα όσα διαδραματίστηκαν με τα ταξίδι του πρωθυπουργού Α. Τσίπρα στη Γαλλία και την επίσκεψη στη L’OREAL όπου εμφανίστηκε να συζητήθηκε το ενδεχόμενο εξαγοράς της APIVITA παρά λίγο να τινάξουν στον αέρα τη συμφωνία της ελληνικής εταιρίας με τους Ισπανούς της PUIG.
Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες προκάλεσαν την οργή του βασικού μετόχου της Apivita κ. Κουτσιανά ο οποίος ναι μεν διατηρεί άριστες σχέσεις με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αλλά φέρεται να επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό ζητώντας του ευγενικά να μην εμπλέκεται η κυβέρνηση στη συγκεκριμένη υπόθεση καθώς δημιουργούσε εμπλοκή στη διαπραγμάτευση που βρισκόταν στο τελικό στάδιο με την PUIG.
Βέβαια το μείζον ερώτημα είναι ποιος έκλεισε το ραντεβού του πρωθυπουργού με τον επικεφαλής της L’OREAL Jean Paul Agone ο οποίος έχει πολλά χρόνια θητεία στην Ελλάδα ως επικεφαλής της, της L' OREAL PRODUITS DE LUXE HELLAS A.E. και ομιλεί άπταιστα την ελληνική.
Ποιος ζήτησε από τον πρωθυπουργό να συναντηθεί με την L’OREAL για την APIVITA;
Ή μήπως το όνομα της APIVITA ήταν πραγαμτικά ένα προπέτασμα καονού προκειμένου να δικαιολογηθεί η διωτική συντάντηση όπως είχε χαρακτηριστεί επισήμως από τη L’OERAL η συνάντηση με τον κ. Agoneq;
Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα ότι διατηρεί εξοχική κατοικία στην Αντίπαρο και έχει φιλικές σχέσεις με τον κ. Λάκη Λαζόπουλο ο οποίος βρισκόταν επίσης στο Παρίσι την ημέρα συνάντησης του πρωθυπουργού με τον επικεφαλής του ομίλου L’OREAL.
Μάλιστα ο τελευταίος ήταν ανάμεσα στους VIP θεατές που παρακολούθησαν την παράσταση του κ. Λαζόπουλου στο Παρίσι «Sorry I am Greek» το 2012.
Πάντως η APIVITA άλλαξε σελίδα χωρίς τη L’OREAL καθώς η PUIG θα αποκτήσει το επόμενο δίμηνο το 66% της εταιρίας με τους παλιούς μετόχους (Κουτσιανάς) να διακρατούν το 34% και το management της εταιρίας.
Τα 30 εκ Ευρώ περίπου που θα εισρεύσουν μέσω της αύξησης κεφαλαίου στην εταιρία είναι ικανά να εξυγιάνουν τον ισολογισμό της ενώ και οι υφιστάμενοι διοικούντες θα συνεχίσουν να έχουν ουσιαστικό λόγο στην πορεία της εταιρίας.
Κάτι τέτοιο δεν θα ήταν δυνατόν να συμβεί με τη L’OREAL η οποία στις εξαγορές που πραγματοποιεί επιθυμεί να έχει τον απόλυτο έλεγχο.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com 

(Πρώτη Ενημέρωση: 00:10, Τρίτη 14 Μαρτίου)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης