Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Σωληνουργεία Κορίνθου: Ετήσια πτώση 46% στα κέρδη το α' 6μηνο του 2016 – Στα 3,5 εκ. ευρώ

Σωληνουργεία Κορίνθου: Ετήσια πτώση 46% στα κέρδη το α' 6μηνο του 2016 – Στα 3,5 εκ. ευρώ
Για το ίδιο χρονικό διάστημα ο Όμιλος εμφάνισε πωλήσεις ύψους 146,4 εκ. ευρώ, στα ίδια επίπεδα με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους 
Ετήσια πτώση 46% σημείωσαν τα κέρδη μετά από τους φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας για τη Σωληνουργεία Κορίνθου το α' 6μηνο 2016, καθώς διαμορφωθήκαν στα 3,5 εκ. ευρώ (κέρδη 0,0282 ευρώ ανά μετοχή).
Για το ίδιο χρονικό διάστημα ο Όμιλος εμφάνισε πωλήσεις ύψους 146,4 εκ. ευρώ, στα ίδια επίπεδα με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους (146,7 εκ. ευρώ το 2015).
Το ενοποιημένο αποτέλεσμα προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και συνολικών αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκε σε 12,4 εκ. ευρώ, μειωμένο κατά 6% σε σχέση με το αντίστοιχο του 2015 (13,2 εκ. ευρώ).
Επίσης, τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 4,8 εκ. ευρώ, έναντι 6,2 εκ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2015.
Ο καθαρός δανεισμός του Ομίλου στις 30 Ιουνίου 2016 ήταν 155,2 εκ. ευρώ, έναντι 116,2 εκ. ευρώ στις 31 Δεκεμβρίου 2015.
Η αύξηση του καθαρού δανεισμού έναντι της 31ης Δεκεμβρίου 2015 οφείλεται κατά κύριο λόγο στις αυξημένες ανάγκες σε κεφάλαια κίνησης, λόγω της εκτέλεσης των παραγγελιών που έχει αναλάβει ο Όμιλος.
Τέλος, τα ίδια κεφάλαια στις 30 Ιουνίου 2016 αυξήθηκαν σε 154,3 εκ. ευρώ (149,4 εκ. ευρώ στις 31 Δεκεμβρίου 2015).
Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της η Σωληνουργεία, το α' 6μηνο του 2016 χαρακτηρίστηκε από τη διατήρηση των τιμών πετρελαίου και φυσικού αερίου σε χαμηλά επίπεδα, γεγονός το οποίο οδήγησε στην καθυστέρηση ή αναβολή στην υλοποίηση μεγάλων ενεργειακών έργων σε παγκόσμια επίπεδο.
Παράλληλα, η αστάθεια στις τιμές των πρώτων υλών είχε αρνητικό αντίκτυπο στο επιχειρηματικό περιβάλλον στο οποίο δραστηριοποιείται ο Όμιλος.
«Παρόλα αυτά, ο Όμιλος Σωληνουργεία Κορίνθου Εταιρία Συμμετοχών Α.Ε. διατήρησε σχεδόν την ίδια κερδοφορία κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου 2016 με αυτή του πρώτου εξαμήνου 2015.
Κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους, ο Όμιλος ολοκλήρωσε με επιτυχία την κατασκευή της νέας μονάδας παραγωγής σωλήνων χάλυβα μεγάλης διαμέτρου, χρησιμοποιώντας τη μέθοδο LSAW.
Η επένδυση αυτή είναι εξαιρετικά σημαντική για τον Όμιλο, διότι συμβάλλει στον εμπλουτισμό του χαρτοφυλακίου προϊόντων του, οδηγώντας σε περαιτέρω ανάπτυξη του μέσω της διείσδυσής του σε νέες αγορές και την ανάληψη νέων έργων στρατηγικής σημασίας, αναφορικά με την κατασκευή υποθαλάσσιων και χερσαίων αγωγών για τη μεταφορά φυσικού αερίου και πετρελαίου.
Η μεταβλητότητα των διεθνών αγορών παραμένει υψηλή.
Παρά την ανάκαμψη που έχει καταγραφεί, οι τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου παραμένουν χαμηλές και αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα για τον τομέα της ενέργειας.
Αυτό αντισταθμίζεται από έναν αριθμό παραγόντων, όπως το σημαντικό ανεκτέλεστο υπόλοιπο του Ομίλου, ειδικά μετά από την ανάληψη του έργου TAP, η συναλλαγματική ισοτιμία EUR/USD που εξακολουθεί να είναι ευνοϊκή, οι χαμηλές τιμές των πρώτων υλών, καθώς και όπως ήδη προαναφέραμε, οι δυνατότητες που προσφέρονται για την περαιτέρω ανάπτυξη του Ομίλου, μέσα από την παραγωγή σωλήνων μεγάλης διαμέτρου με τη μέθοδο LSAW», αναφέρεται.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης