Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

ΕΒΖ: Στο τελικό στάδιο η συμφωνία με την Πειραιώς - Όλοι οι όροι της χρηματοδότησης

tags :
ΕΒΖ: Στο τελικό στάδιο η συμφωνία με την Πειραιώς - Όλοι οι όροι της χρηματοδότησης
Στην περίπτωση που το τελικά διαμορφωμένο προσφερόμενο τίμημα υπολείπεται των 25 εκατ. ευρώ, το ύψος της χρηματοδότησης θα μειώνεται ισόποσα 
Στο τελικό στάδιο βρίσκεταιη συμφωνία της ΕΒΖ με την τράπεζα Πειραιώς όπως ανακοίνωσε και ο Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης καθώς και ότι σύντομα θα εκταμιευτούν τα πρώτα χρήματα για την αποπληρωμή των παραγωγών.
Σύμφωνα με τον 'ιδιο η νέα διοίκηση της ΕΒΖ έχει αναλάβει να εκπονήσει σχέδιο ώστε στα δύο επόμενα χρόνια η εταιρεία να γίνει κερδοφόρα.
Το σχέδιο χρηματοδότησης της ΕΒΖ από την Πειραιώς σύμφωνα με πληροφορίες προβλέπει:
- νέα χρηματοδότηση 12 εκατ. ευρώ προς κάλυψη αναγκών κεφαλαίου κίνησης υπό προϋποθέσεις
- μεταβίβαση των μη παραγωγικών περιουσιακών στοιχείων της εταιρίας στην Τράπεζα συμπεριλαμβανομένης της πώλησης των θυγατρικών στη Σερβία
- μελλοντική διαγραφή μέρους του χρέους υπό προϋποθέσεις
Τα ακίνητα που θα μεταβιβαστούν στην Τράπεζα Πειραιώς είναι: πρώην εργοστάσιο Λάρισας, πρώην εργοστάσιο Ξάνθης, επιχειρηματικό ακίνητο (Κουντουριώτη - Θεσσαλονίκη), επιχειρηματικό ακίνητο (Σίνδος Θεσσαλονίκη), επιχειρηματικό ακίνητο (Κολωνάκι), γραφεία ΕΒΖ (Μητροπόλεως) και θυγατρικές σε Σερβία με ενδεικτική αξία πώλησης μετοχών, τα 25 εκατ. ευρώ.
Η νέα χρηματοδότηση θα ανέλθει στα 12 εκατ. ευρώ, εφόσον επιτευχθεί αξία πώλησης των μετοχών των θυγατρικών εταιρειών στη Σερβία τουλάχιστον 25 εκατ. ευρώ.
Στην περίπτωση που το τελικά διαμορφωμένο προσφερόμενο τίμημα υπολείπεται των 25 εκατ. ευρώ, το ύψος της χρηματοδότησης θα μειώνεται ισόποσα με τη διαφορά μεταξύ των 25 εκατ. ευρώ και του τελικά διαμορφωμένου προσφερόμενου τιμήματος.
Από την Τράπεζα Πειραιώς προβλέπει την εκταμίευση 5 εκατ. ευρώ κατά την ημερομηνία εκπλήρωσης των προϋποθέσεων εκταμίευσης και μέχρι 3 εκατ. ευρώ, με την κατάθεση των τελικών δεσμευτικών προσφορών και έως 4 εκατ. ευρώ κατά την ημερομηνία καταβολής του τιμήματος από τη μεταβίβαση των μετοχών των θυγατρικών εταιρειών σε τρίτο επενδυτή ή στην Τράπεζα.
Για το σύνολο του δανεισμού της ΕΒΖ (114,6 εκατ ευρώ), θα εκδοθούν δύο ομολογιακά δάνεια ύψους 60 εκατ. ευρώ και 54,6 εκατ. ευρώ, αντίστοιχα.
Για την ρύθμιση του δανεισμού προβλέπεται η υποθήκευση των παραγωγικών στοιχείων της εταιρείας: Εργοστάσια Πλατέως, Σερρών και Ορεστιάδας καθώς και ο ενεχυριασμός επί του συνόλου των υφιστάμενων και μελλοντικών ρευστοποιήσιμων στοιχείων ενεργητικού της εταιρείας.

www.bankingnews,gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης