Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο δήμαρχος του Καράκας A. Ledezma που διέφυγε από την Κολομβία, κατευθύνεται στην Ισπανία

Ο δήμαρχος του Καράκας A. Ledezma που διέφυγε από την Κολομβία, κατευθύνεται στην Ισπανία
Ο Ledezma ζήτησε την αποχώρηση του Maduro από την εξουσία, λέγοντας ότι "δεν μπορεί να συνεχίσει να βασανίζει τον λαό της Βενεζουέλας που λιμοκτονεί"
Ο δήμαρχος του Καράκας Antonio Ledezma, εκ των ηγετικών στελεχών της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, είναι καθ' οδόν για την Ισπανία, αφού νωρίτερα διέφυγε από την Κολομβία.
Ο Ledezma είχε τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό καθώς είχε κατηγορηθεί για συνωμοσία κατά της κυβέρνησης του προέδρου Nicolas Maduro.
Νωρίς το πρωί της Παρασκευής, ο 62χρονος δικηγόρος έφτασε στην Κολομβία και το απόγευμα επιβιβάστηκε σε πτήση με προορισμό τη Μαδρίτη, όπως ανέφερε μια πηγή της αεροπορικής εταιρείας με την οποία ταξιδεύει. Αναμένεται ότι θα φτάσει στην Ισπανία νωρίς το πρωί του Σαββάτου.
Η εκπρόσωπός του, επιβεβαίωσε ότι ο Ledezma κατευθύνεται στην Ισπανία όπου ζει η σύζυγός του.
"Η φωνή μου ενώνεται με τη χορωδία των Βενεζουελάνων που ζήτησαν βοήθεια στην Κολομβία", δήλωσε ο ίδιος νωρίτερα, μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Κουκούτα, μια πόλη πάνω στα σύνορα των δύο χωρών, πριν φτάσει στην Μπογκοτά.
Ο Ledezma ζήτησε την αποχώρηση του Maduro από την εξουσία, λέγοντας ότι "δεν μπορεί να συνεχίσει να βασανίζει τον λαό της Βενεζουέλας που λιμοκτονεί".
Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας δεν έχει κάνει κάποιο επίσημο σχόλιο για την υπόθεση.
Στο Καράκας, έξω από την κατοικία του δημάρχου, περιπολούσαν άνδρες των μυστικών υπηρεσιών.
Ο Ledezma είχε συλληφθεί τον Φεβρουάριο του 2015 στο γραφείο του από δεκάδες ένοπλους πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών.
Κατηγορήθηκε για συνωμοσία κατά του προέδρου και σύσταση συμμορίας, προφυλακίστηκε και η εισαγγελία ζήτησε να καταδικαστεί σε κάθειρξη 16 ετών.
Ωστόσο δύο μήνες αργότερα, αφού υποβλήθηκε σε μια χειρουργική επέμβαση, οι αρχές δέχτηκαν να τον αποφυλακίσουν και να τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό για λόγους υγείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης