Ισχυρές πιέσεις στο πετρέλαιο λόγω αύξησης αποθεμάτων ΗΠΑ - Στο -1,16% και τα 61,49 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Ισχυρές πιέσεις στο πετρέλαιο λόγω αύξησης αποθεμάτων ΗΠΑ - Στο -1,16% και τα 61,49 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -1,04% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 55,12 δολ. ανά βαρέλι
Σημαντική πτώση καταγράφει σήμερα Τετάρτη (15/11) το πετρέλαιο, διευρύνοντας περαιτέρω τις απώλειές του κατά την τρέχουσα εβδομάδα, λόγω της απροσδόκητης αύξησης που καταγράφηκε τόσο στα αποθέματα αργού όσο και στα αποθέματα βενζίνης στις ΗΠΑ.
Ειδικότερα, περί τις 9:19 π.μ. το Brent υποχωρεί κατά -1,16% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 61,49 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -1,04% στα 55,12 δολ. ανά βαρέλι.
Σύμφωνα με τα προκαρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου, τα αποθέματα αμερικανικού αργού αυξήθηκαν κατά 6,5 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 10 Νοεμβρίου, την ίδια στιγμή που η άνοδος στα αποθέματα βενζίνης επίσης ενισχύθηκε κατά 2,4 εκατ. βαρέλια.
Μάλιστα, τα αποτελέσματα διέψευσαν πλήρως τους αναλυτές, οι οποίοι ανέμεναν πτώση της τάξεως του ενός εκατομμυρίων βαρελιών τόσο στα αποθέματα πετρελαίου όσο και σε αυτά της βενζίνης.
Εφόσον τα προκαταρκτικά στοιχεία του API επιβεβαιωθούν σήμερα από τα επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης, ο μαύρος χρυσός αναμένεται να καταγράψει περαιτέρω πτώση.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS