Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σημαντικές απώλειες στη Wall Street, εν μέσω φόβων για καθυστέρηση της φορολογικής μεταρρύθμισης στις ΗΠΑ

Σημαντικές απώλειες στη Wall Street, εν μέσω φόβων για καθυστέρηση της φορολογικής μεταρρύθμισης στις ΗΠΑ
Ανησυχίες ότι οι φορολογικές περικοπές στις ΗΠΑ θα μπορούσαν να αναβληθούν για το 2019, μετά από σχετική πρόταση των Ρεπουμπλικάνων της Γερουσίας
Με σημαντικές απώλειες έκλεισε σήμερα (09/11/2017) η Wall Street, με τους τρεις δείκτες να υποχωρούν από τα ιστορικά υψηλά, εν μέσω των φόβων ότι οι φορολογικές περικοπές στις ΗΠΑ θα μπορούσαν να αναβληθούν για το 2019, μετά από σχετική πρόταση των Ρεπουμπλικάνων της Γερουσίας.
Οι Ρεπουμπλικάνοι αποκάλυψαν την πρότασή τους για τη φορολογική μεταρρύθμιση, η οποία έχει σημαντικές διαφορές με το αντίστοιχο σχέδιο της Βουλής των Αντιπροσώπων, ιδίως όσον αφορά στο χρονοδιάγραμμα για τις φορολογικές περικοπές στις επιχειρήσεις, αναβάλλοντάς τες για το 2019.
Υπενθυμίζεται ότι το νομοσχέδιο της Βουλής των Αντιπροσώπων μειώνει άμεσα τον εταιρικό φόρο στο 20% από το τρέχον 35%.
Ο Dow Jones Industrial average υποχώρησε κατά 0,43%, στις 23.461,94 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε απώλειες 0,38% και έκλεισε στις 2.584,62 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έκλεισε κατά 0,58% χαμηλότερα, στις 6.750,05 μονάδες.
Ο Dow Jones είχε φτάσει νωρίτερα να χάνει έως και 248 μονάδες, με τη μετοχή της McDonald's να σημειώνει τις μεγαλύτερες απώλειες (-1,8%).
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση από τα τέλη του Οκτωβρίου 2017 και για τους τρεις δείκτες.
Ο κλάδος με τις μεγαλύτερες απώλειες ήταν η βιομηχανία, η οποία υποχώρησε κατά 1,3%, ενώ ακολούθησαν οι κλάδοι τεχνολογίας και υλικών, με πτώση 0,8% ο καθένας.
Στον αντίποδα, η μετοχή της Roku «εκτοξεύτηκε» κατά 55%, μία ημέρα αφότου η εταιρεία ανέφερε κέρδη και έσοδα ανώτερα των προσδοκιών της αγοράς.







Πάντως, η αρμόδια επιτροπή της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων, House Ways and Means Committee, ψήφισε σήμερα υπέρ της πρότασης για τη φορολογική μεταρρύθμιση που έχει καταθέσει το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ.
Η φορολογική μεταρρύθμιση «πέρασε» από την Επιτροπή με 24 ψήφους υπέρ και 16 κατά, ενώ ακολούθως θα πρέπει να συζητηθεί από την ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων και κατόπιν να υπάρξει ψηφοφορία, κάτι που αναμένεται να γίνει την ερχόμενη εβδομάδα.
Σημειώνεται ότι τόσο η Γερουσία όσο και η Βουλή των Αντιπροσώπων θα πρέπει να εγκρίνουν τη φορολογική μεταρρύθμιση πριν αυτή υπογραφεί από τον αμερικανό πρόεδρο, Donald Trump, και ξεκινήσει η ισχύς της.
Η περίοδος δημοσίευσης αποτελεσμάτων για το γ’ τρίμηνο του 2017 ήταν αρκετά καλή, με τα στοιχεία της FactSet να δείχνουν ότι το 73% των εταιρειών του S&P 500 που έχουν δημοσιεύσει αποτελέσματα να έχουν αναφέρει κέρδη καλύτερα των προσδοκιών.
Στα οικονομικά νέα της ημέρας, απογοήτευση προκάλεσαν τα στοιχεία για τις εβδομαδιαίες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας, που έδειξαν ότι αυξήθηκαν περισσότερο από ό,τι αναμενόταν, και συγκεκριμένα κατά 10.000, στις 239.000, για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 4 Νοεμβρίου 2017.
Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι οι αιτήσεις θα διαμορφώνονταν στις 231.000.
Στο «μέτωπο» των εμπορευμάτων, με κέρδη 0,6% έκλεισε σήμερα το πετρέλαιο, στα 57,17 δολ. ανά βαρέλι, όχι πολύ μακριά από το υψηλό άνω των 2 ετών που είχε «αγγίξει» νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, βρίσκοντας στήριξη στις περικοπές στην παραγωγή από μεγάλους εξαγωγείς, αλλά και στις συνεχιζόμενες ανησυχίες γύρω από τις πολιτικές εξελίξεις στη Σαουδική Αραβία.

Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι στον Dow Jones:


Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι στον S&P 500:


Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι στον Nasdaq:

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης