Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ανησυχίες ότι η εξαγορά της Time Warner από την AT&T θα αυξήσει το κόστος στα ανταγωνιστικά μέσα

tags :
ΗΠΑ: Ανησυχίες ότι η εξαγορά της Time Warner από την AT&T θα αυξήσει το κόστος στα ανταγωνιστικά μέσα
Η AT&T δήλωσε ότι θέλει να διαταράξει τα "υφιστάμενα μοντέλα συνδρομητικής τηλεόρασης"
Ανησυχίες ότι η συγχώνευση AT&T και Time Warner θα αυξήσει το κόστος των αντιπάλων διανομέων ψυχαγωγίας και θα καταστήσει την καινοτομία ακριβή, εκφράζουν οι αντιμονοπωλιακές αρχές των ΗΠΑ, όπως δήλωσε σε δημοσιογράφους του Reuters αξιωματούχος του Υπουργείου Δικαιοσύνης.
Αυτές οι ανησυχίες είναι η αιτία που το Υπουργείο Δικαιοσύνης απαιτεί να πουλήσει η AT & T περιουσιακά στοιχεία, προκειμένου να εγκριθεί η συμφωνία
Το Υπουργείο Δικαιοσύνης επιθυμεί η AT&T να πουλήσει το κανάλι DirecTV ή να πουληθεί η Turner Broadcasting της Time Warner, στην οποία ανήκει το ειδησεογραφικό κανάλι CNN.
Η AT&T δήλωσε ότι δεν θα πουλήσει το κανάλι DirecTV, το οποίο απέκτησε για 49 δισ. δολάρια το 2015, αφήνοντας το CNN και άλλα περιουσιακά στοιχεία καλωδιακής τηλεόρασης, ως θέματα διαπραγμάτευσης μεταξύ του Υπουργείου Δικαιοσύνης και της εταιρείας.
Οι ρυθμιστικές αρχές ανησυχούν ότι η καινούργια εταιρεία θα κάνει δύσκολο για τους ανταγωνιστές, να μεταφέρουν περιεχόμενο τους χρησιμοποιώντας τις νέες τεχνολογίες, δήλωσε ο αξιωματούχος.
Η AT&T δήλωσε ότι θέλει να διαταράξει τα "υφιστάμενα μοντέλα συνδρομητικής τηλεόρασης".
Η επιθυμία του Υπουργείου Δικαιοσύνης δημιούργησε ανησυχίες σχετικά με την πολιτική επιρροή στη συμφωνία ύψους 85,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, δεδομένης της συχνής κριτικής του προέδρου του Donald Trump για το CNN.
Ως υποψήφιος, ο Trump υποσχέθηκε να εμποδίσει τη συμφωνία λίγο μετά την ανακοίνωσή της τον Οκτώβριο του 2016, αλλά δεν ασχολήθηκε δημόσια με το θέμα ως πρόεδρος.
Ο επικεφαλής του τμήματος του αντιμονοπωλιακού τμήματος του υπουργείου Δικαιοσύνης, Makan Delrahim, δήλωσε ότι δεν του έχει "δοθεί ποτέ εντολή από τον Λευκό Οίκο" για τη συμφωνία.
Ο Raj Shah, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, δήλωσε σε ξεχωριστή δήλωση ότι ο Trump "δεν μίλησε με το Γενικό Εισαγγελέα για αυτό το θέμα και κανένας υπάλληλος του Λευκού Οίκου δεν εξουσιοδοτήθηκε να μιλήσει με το Υπουργείο Δικαιοσύνης για το θέμα αυτό".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης