Τελευταία Νέα
Διεθνή

Nouy (EKT): Οι βρετανικές τράπεζες δεν έχουν πολύ χρόνο για να διασφαλίσουν την πρόσβαση στην ευρωπαϊκή αγορά

tags :
Nouy (EKT): Οι βρετανικές τράπεζες δεν έχουν πολύ χρόνο για να διασφαλίσουν την πρόσβαση στην ευρωπαϊκή αγορά
Προς το παρόν οι επιχειρήσεις του νησιού απολαμβάνουν την πρόσβαση στην ενιαία αγορά
Αυστηρό μήνυμα προς τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματυα του Ηνωμένου Βασιλείου έστειλε η επικεφαλής του Εποπτικού Μηχανισμού (SSM) της Ε.Κ.Τ., κα Daniele Nouy, τη στιγμή που ανεβαίνει το θερμόμετρο στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών για το επικείμενο Brexit.
Ειδικότερα, η κα Nouy προειδοποίησε πως «δεν υπάρχει ακόμη πολύς χρόνος για τις βρετανικές τράπεζες που θέλουν να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στην ενιαία ευρωπαϊκή αγορά», στη μετά-Brexit εποχή.
Προς το παρόν οι επιχειρήσεις του νησιού απολαμβάνουν την πρόσβαση στην ενιαία αγορά, ωστόσο κρίνεται αβέβαιο το αν αυτό συνεχιστεί μετά την απόσχιση του Ην. Βασιλείου, μετά το πέρας των εν εξελίξει διαπραγματεύσεων, τον Μάρτιο του 2019.
Μία από τις προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι τις περασμένες εβδομάδες, είναι να υπάρξει μία μεταβατική περίοδος για το νησί.
Βέβαια, υπάρχουν και αυτοί που υποστηρίζουν ότι δεν πρέπει να δοθεί αυτό το προνόμιο.
Νωρίτερα σήμερα, η πρωθυπουργός της Βρετανίας κα Theresa May, δήλωσε «φιλόδοξη και θετική» για το μέλλον της χώρας και τις διαπραγματεύσεις για την αποχώρησή της από την Ε.Ε., τονίζοντας πως οι συνομιλίες διεξάγονται σε «εποικοδομητικό πνεύμα».
«Είμαι φιλόδοξη και θετική για το μέλλον τις Βρετανίας σε αυτές τις διαπραγματεύσεις», δήλωσε η Βρετανίδα πρωθυπουργός, σε ομιλία της στο κοινοβούλιο:
«Αν πρόκειται να κάνουμε μαζί ένα βήμα προς τα εμπρός, πρέπει να γίνει στη βάση της κοινής προσπάθειάς μας μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ε.Ε.».
Η κα May εξέφρασε, παράλληλα, την πεποίθηση ότι η Βρετανία θα πετύχει μια καλή συμφωνία επειδή αυτό είναι προς το συμφέρον και των δύο πλευρών.
Όπως είπε, αναμένει ότι η συμφωνία για το Brexit θα τεθεί προς ψήφιση από το βρετανικό κοινοβούλιο πριν να την εγκρίνουν οι άλλες χώρες της Ε.Ε..
Η βρετανίδα πρωθυπουργός δήλωσε επίσης πως θέλει μια μεταβατική περίοδο για το Brexit με όσο τον δυνατόν λιγότερες αλλαγές.
Η ίδια τόνισε οι συνομιλίες της περασμένης εβδομάδας σημείωσαν σημαντική πρόοδο ως προς τη νέα σχέση με την Ε.Ε., ενώ επεσήμανε ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται κοντά στο να καταλήξουν σε μια συμφωνία για δικαιώματα των Ευρωπαίων πολιτών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης