Τελευταία Νέα
Διεθνή

Dijsselbloem: Εντός του 2018 θα εξετάσουμε τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους - Σε καλό δρόμο η Ελλάδα

tags :
Dijsselbloem: Εντός του 2018 θα εξετάσουμε τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους - Σε καλό δρόμο η Ελλάδα
Η ικανότητα της Ευρωζώνης να αντιμετωπίζει τα εξωτερικά σοκ έχει βελτιωθεί σημαντικά
Εντός του 2018 θα επανεξεταστεί η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Eurogroup, J. Dijsselbloem, ο οποίος μιλώντας σε συνέδριο στο Δουβλίνο εξήρε τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης και διαβεβαίωσε ότι η Ευρωζώνη μπορεί να κάνει περισσότερα για την Ελλάδα. 
Όπως ανέφερε ο ίδιος, η Ελλάδα βρίσκεται και πάλι σε καλό δρόμο, ενώ και η ικανότητα της Ευρωζώνης να αντιμετωπίζει τα εξωτερικά σοκ έχει βελτιωθεί σημαντικά.
Επίσης, ο Dijsselbloem, επισήμανε ότι το Eurogroup θα πρέπει να λάβει μέτρα ώστε το χρηματοπιστωτικό σύστημα να είναι ισχυρότερο.
"Έχουμε μπροστά μας το Brexit, την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, και θα πρέπει να προετοιμαστούμε σε περίπτωση που προκληθούν αναταράξεις", ανέφερε χαρακτηριστικά.
Επίσης, ο πρόεδρος του Eurogroup σύστησε στις χώρες που χρησιμοποιούν το ευρώ πρέπει να ενισχύσουν τα οικονομικά τους συστήματα για να αποτρέψουν πιθανές οικονομικές κρίσεις από ένα σκληρό Brexit.
Το Brexit ήταν κακή ιδέα, αλλά θα γίνει ότι πρέπει για να ελαχιστοποιηθούν οι ζημιές.
Πρόκειται για μια κατάσταση όπου όλα τα μέρη θα χάσουν (lose-lose situation), για το λόγο αυτό θα πρέπει να δοθεί έμφαση στην ελαχιστοποίηση του κόστους, στην επιτάχυνση της διαδικασίας των συνομιλιών και στην "λίγο πιο κοινή λογική από τη βρετανική πλευρά".
Είπε ότι μια συμφωνία είναι απαραίτητη εγκαίρως και ότι έπρεπε να "διαμορφωθεί" από τη βρετανική πλευρά.
Όσον αφορά την εμπορική πτυχή των συνομιλιών, ανέφερε ότι συμφώνησε με τη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι οι διαπραγματεύσεις για το εμπόριο δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν πριν την επίλυση των ζητημάτων του "διαζυγίου".
Πρόσθεσε ότι μια καλή εμπορική συμφωνία μεταξύ της ΕΕ και του Ηνωμένου Βασιλείου είναι καθοριστικής σημασίας για την Ιρλανδία, τις Κάτω Χώρες και πολλές άλλες χώρες, αλλά είπε ότι πρέπει να γίνει με την δέουσα τάξη.
Σε σχέση με τις προετοιμασίες που έκαναν οι Κάτω Χώρες για ένα σκληρό Brexit, είπε ότι πρέπει να βεβαιωθούν ότι δεν θα υπάρξουν οικονομικές συγκρούσεις.







www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης