Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε «καλό δρόμο» η οικονομία της Κίνας- Εφικτός ο στόχος για ρυθμό ανάπτυξης 6,5% το 2017

Σε «καλό δρόμο» η οικονομία της Κίνας- Εφικτός ο στόχος για ρυθμό ανάπτυξης 6,5% το 2017
Οι περισσότεροι οικονομολόγοι εκτιμούν ότι η πραγματική ανάπτυξη της Κίνας θα επιτύχει χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα τον εν λόγω στόχο
Εύρωστη παραμένει η οικονομία της Κίνας και είναι εφικτός ο στόχος για ρυθμό ανάπτυξης 6,5% σύμφωνα με τους κρατικούς αξιωματούχους, παρά το γεγονός πως το Πεκίνο σχεδιάζει να μειώσει τη βιομηχανική παραγωγή τους χειμερινούς μήνες, λόγω της περιβαλλοντικής μόλυνσης, που πλήττει την ασιατική χώρα. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι, η Κίνα έχει επιβάλλει σε 28 πόλεις της κυρίως στις βόρειες περιοχές να μειώσουν τις εκπομπές ρύπων, τουλάχιστον κατά 15% από τον Οκτώβριο έως τον Μάρτιο του 2018 ενώ ορισμένες πόλεις αναμένεται να μειώσουν την παραγωγή χάλυβα κατά 50%,σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.
Ωστόσο, αξιωματούχοι της Εθνικής Επιτροπής Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων δήλωσαν ότι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο θα παραμείνει σε καλό δρόμο.
«Αναμένουμε να πετύχουμε το στόχο ανάπτυξης για ολόκληρο το χρόνο περίπου 6,5%», δήλωσε σήμερα (21/10) ο He Lifeng, πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων (NDRC), στο περιθώριο του Συνεδρίου Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας.
Οι περισσότεροι οικονομολόγοι εκτιμούν ότι η πραγματική ανάπτυξη της Κίνας θα επιτύχει χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα τον εν λόγω στόχο.
Η κινεζική οικονομία αυξήθηκε κατά 6,8% το γ’ τρίμηνο του 2017 και 6,9% κατά το πρώτο εξάμηνο.
Ο ρυθμός ανάπτυξης του 2016 ήταν 6,7% και ήταν ο χαμηλότερος τα τελευταία 26 χρόνια.
Η οικονομία της Κίνας εξέπληξε τις παγκόσμιες αγορές και τους επενδυτές με ισχυρή ανάπτυξη μέχρι στιγμής το 2017, οδηγούμενη από μια αναγέννηση στη βιομηχανία, όπως ο χάλυβας και η ισχυρότερη ζήτηση από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.
Ωστόσο, οι οικονομολόγοι της Societe Generale αναφέρουν ότι οι περικοπές της χειμερινής παραγωγής θα μπορούσαν να μειώσουν την αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής κατά 0,6-0,8% και την αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,2-0,25% τους επόμενους έξι μήνες.
Η βιομηχανική ανάπτυξη επιβραδύνθηκε στο 6,3% το τρίτο τρίμηνο του 2017, από 6,6% την προηγούμενη περίοδο.
Οι τιμές των εμπορευμάτων, όπως ο χάλυβας, ο χαλκός και το σιδηρομετάλλευμα, είναι άκρως ευμετάβλητες στην Κίνα την τελευταία περίοδο, λόγω των φόβων για χειμερινές ελλείψεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης