Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε χαμηλό 2 εβδομάδων ο χρυσός, απώλειες 0,7% στα 1.280,50 δολ. ανά ουγγιά - Εβδομαδιαία πτώση 1,9%

Σε χαμηλό 2 εβδομάδων ο χρυσός, απώλειες 0,7% στα 1.280,50 δολ. ανά ουγγιά - Εβδομαδιαία πτώση 1,9%
 Το πολύτιμο μέταλλο δέχτηκε πιέσεις από το ισχυρό δολάριο
Με απώλειες έκλεισε σήμερα (20/10/2017) ο χρυσός, καταγράφοντας τη χειρότερη εβδομαδιαία πτώση σε διάστημα ενός μήνα, καθώς δέχτηκε πιέσεις από το ισχυρό δολάριο.
Η τιμή του χρυσού παράδοσης Δεκεμβρίου έκλεισε με απώλειες 0,7% ή 9,50 δολ., στα 1.280,50 δολ. ανά ουγγιά - το χαμηλότερο επίπεδο από τις 6 Οκτωβρίου 2017, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet.
Την ίδια ώρα, το ευρώ υποχωρούσε κατά 0,6% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία ανάμεσα στα δύο νομίσματα να διαμορφώνεται στο 1,178 δολ., ενώ το αμερικανικό νόμισμα κινείτο κατά 0,9% υψηλότερα σε σχέση με το γιεν, στα 113,5 γιεν.
Το δολάριο βρήκε στήριξη στην έγκριση από τη Γερουσία του προσχεδίου του προϋπολογισμού για το 2018, , ύψους 4 τρισ. δολ., με 51-49 ψήφους, που θα μπορούσε να επιτρέψει στους Ρεπουμπλικάνους να περάσουν τη φορολογική μεταρρύθμιση με μια απλή πλειοψηφία 51 ψήφων στη Γερουσία.
Χρησιμοποιώντας αυτό το εργαλείο, καταργείται η ανάγκη της υποστήριξης των Δημοκρατικών, η οποία πιθανώς θα καταψηφίσει μια ρεπουμπλικανική φορολογική μεταρρύθμιση.
Το ισχυρότερο δολάριο να τείνει να ασκεί πιέσεις στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθίσταται ακριβότερη η αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.
Ο χρυσός έχει δεχτεί πιέσεις τις τελευταίες ημέρες από την άνοδο του δολαρίου, αλλά και τα θετικά στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ, που ενίσχυσαν την αισιοδοξία των επενδυτών ότι η αμερικανική οικονομία θα ολοκληρώσει θετικά το γ’ τρίμηνο του τρέχοντος έτους.
Τα θετικά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία ενισχύουν τις προσδοκίες για μια αύξηση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), που επίσης ασκούν πιέσεις στον χρυσό.
Το πολύτιμο μέταλλο υποχώρησε κατά 1,9% στο σύνολο της εβδομάδας, καταγράφοντας τη χειρότερη εβδομαδιαία επίδοση σε διάστημα ενός μήνα. 


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης