Τελευταία Νέα
Διεθνή

Marketwatch: Η Ελλάδα παρέμεινε σε ύφεση το 2016 σύμφωνα με έκθεση της ΕΛΣΤΑΤ

Marketwatch: Η Ελλάδα παρέμεινε σε ύφεση το 2016 σύμφωνα με έκθεση της ΕΛΣΤΑΤ
Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ έδειξαν ότι η κατανάλωση των νοικοκυριών ήταν χαμηλότερη από την αρχικά εκτιμώμενη
Στα στοιχεία της έκθεσης της ΕΛΣΤΑΤ για την οικονομία της Ελλάδας το 2016, αναφέρεται σε δημοσίευμα του το Marketwatch, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως η οικονομία της χώρας μας παρέμεινε σε ύφεση.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα η οικονομία της Ελλάδας παρέμεινε σε ύφεση το 2016, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017, τα οποία αναθεώρησαν προς τα κάτω την προηγούμενη εκτίμηση που έδειχνε ότι η οικονομία παρέμενε στάσιμη.
Με βάση τα εποχικά μη διορθωμένα στοιχεία, το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 0,2% το 2016, σύμφωνα με τη δεύτερη εκτίμηση για ολόκληρο το έτος από την ελληνική στατιστική υπηρεσία ΕΛΣΤΑΤ.
Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ έδειξαν ότι η κατανάλωση των νοικοκυριών ήταν χαμηλότερη από την αρχικά εκτιμώμενη.
Η προβληματική οικονομία, η οποία βρίσκεται σε ύφεση κατά το μεγαλύτερο μέρος της τελευταίας δεκαετίας, αναμένεται να αυξηθεί κατά 1,8% το 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία του προϋπολογισμού της κυβέρνησης.
Η Ελλάδα παρουσιάζει ανάπτυξη 2,4% το 2018 και 2,6% το 2019.
Η οικονομία αναπτύχθηκε τα δύο πρώτα τρίμηνα του 2017 και θεωρείται από την Ελλάδα και τους πιστωτές της ως επιταχυνόμενη το β΄ 6μ,ηνο του έτους, ενισχυμένη από μια τουριστική εποχή που έφτασε σε επίπεδα ρεκόρ.
Το ελληνικό ΑΕΠ έχει συρρικνωθεί περισσότερο από το ¼ από τότε που η χώρα εισήλθε σε ύφεση το 2008, ενώ η ανεργία έχει φτάσει στο ανώτατα επίπεδα του 27,5%.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης