Τελευταία Νέα
Διεθνή

Express: Φόβοι για τις προετοιμασίες Βόρειας Κορέας και Κίνας - Εντείνονται οι παρακολουθήσεις μέσω δορυφόρων

tags :
Express: Φόβοι για τις προετοιμασίες Βόρειας Κορέας και Κίνας - Εντείνονται οι παρακολουθήσεις μέσω δορυφόρων
Αμφιβολίες για τις σχέσεις Βόρειας Κορέας - Κίνας
Μπορεί η Κίνα να είναι παραδοσιακός "φίλος" της Βόρειας Κορέας, αλλά σύμφωνα με τη βρετανική Express, οι πυρηνικές δοκιμές του Kim Jong-un τεστάρουν την υπομονή του Πεκίνου.
Αυτές οι νέες αποκαλύψεις έρχονται επίσης την ώρα που η Βόρεια Κορέα μετέφερε 30 πυραύλους Scud από το Hwangju, νότια της πρωτεύουσας Πιονγκγιάνγκ, στο Nampo, στην ακτή του Κόλπου της Κορέας, απέναντι από την Κίνα.
Την ίδια ώρα, παρά το γεγονός ότι η φτώχεια στην επαρχία της Κίνας είναι κάτι παραπάνω από εμφανής, φωτογραφίες που ελήφθησαν από το Daily Star Online δείχνουν ότι οι Κινέζοι εργάτες κατασκευάζουν τούνελ μέσω των βουνών και τους γερανούς που κατασκευάζουν γέφυρες πάνω από ποτάμια.
Η επαρχία Jilin της Κίνας έχει ακόμη ζητήσει κονδύλια από τον κινεζικό προϋπολογισμό για βελτιώσεις στην οδική υποδομή σε ορισμένα μέρη της Βόρειας Κορέας τα τελευταία χρόνια, προκειμένου να βελτιωθεί η υλικοτεχνική πρόσβαση στο λιμάνι Rason εντός της Βόρειας Κορέας.
Ο Dean Cheng, ειδικός ασφαλείας της Ασίας στο Ινστιτούτο Heritage, στην Ουάσινγκτον, δήλωσε ότι το Πεκίνο θα έχει μια "τεράστια γκάμα" σχεδίων έκτακτης ανάγκης που θα περιλαμβάνουν στρατιωτικές επιλογές για την ιδιοποίηση των πυρηνικών όπλων του Kim Jong-un.
Και μόλις την περασμένη εβδομάδα, οι περισσότεροι αναλυτές προειδοποίησαν για την απειλή του πολέμου μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ.
Σε έκθεση της εταιρία Rand αναφέρεται ότι οποιαδήποτε σύγκρουση μεταξύ της Βόρειας Κορέας και της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ θα προκαλούσε γρήγορα έναν Παγκόσμιο Πόλεμο.
Εάν αποφασιστεί από ένα έθνος να επιτεθεί στον Kim Jong-Un, τα αμερικανικά και κινεζικά στρατεύματα θα έμπαιναν στα σύνορα για να πάρουν τον έλεγχο των πυρηνικών όπλων και των πυραυλικών εγκαταστάσεων.
Αυτό θα προκαλούσε την αντίδραση της Κίνας, καθώς το 85% των πυρηνικών εγκαταστάσεων της Βόρειας Κορέας πιστεύεται ότι βρίσκεται σε απόσταση 62 μιλίων από τα κινεζικά σύνορα.
Η Κίνα, άλλωστε, απειλούσε τις ΗΠΑ με έναν «πραγματικό πόλεμο» τον περασμένο μήνα.
Το κομμουνιστικό έθνος δήλωσε ότι ο Donald Trump είχε κάνει έναν "σοβαρό εσφαλμένο υπολογισμό" πάνω από τη Βόρεια Κορέα.
Φωτογραφίες που αποκαλύφθηκαν από μια περιοχή παρακολούθησης της Βόρειας Κορέας υποδεικνύουν ότι η Κίνα βοήθησε κρυφά το πρόγραμμα πυρηνικών πυραύλων του Kim.
Αλλά υπήρξαν και άλλες σύγχρονες και συγκρουόμενες ενδείξεις ότι η Βόρεια Κορέα ενδέχεται να ετοιμάζεται να εξαπολύσει πυραύλους προς την Κίνα την επόμενη εβδομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης