Τελευταία Νέα
Διεθνή

Deloitte: Κάτω από τα 60 δολάρια το βαρέλι η τιμή του πετρελαίου και το 2018

Deloitte: Κάτω από τα 60 δολάρια το βαρέλι η τιμή του πετρελαίου και το 2018
Το βασικό συμπέρασμα είναι ότι οι εταιρείες του κλάδου θα πρέπει να επικεντρωθούν στην μείωση του λειτουργικού κόστους και στην βελτίωση της αποδοτικότητας τους
Σχεδόν τα δύο τρίτα των στελεχών που δραστηριοποιούνται στην αγορά πετρελαίου των ΗΠΑ εκτιμούν ότι οι τιμές του μαύρου χρυσού θα παραμείνουν κάτω από τα 60 δολάρια ανά βαρέλι μέχρι το 2018 και δε θα ξεπεράσουν τα 70 δολάρια ανά βαρέλι τουλάχιστον μέχρι την επόμενη δεκαετία, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε από την Deloitte Services.
Η έρευνα, που σε δημοσκόπηση 250 στελεχών που δουλεύουν σε εταιρείες που παράγουν, μεταφέρουν και βελτιώνουν το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο και σηματοδοτεί μια αλλαγή καθώς το 2016 στην αντίστοιχη έρευνα προέβλεπαν αύξηση των τιμών και των κεφαλαιουχικών δαπανών.
Οι τιμές πετρελαίου των ΗΠΑ υποχώρησαν ελαφρά την Τετάρτη στα 50,79 δολάρια το βαρέλι.
"Το βασικό συμπέρασμα είναι ότι οι εταιρείες του κλάδου θα πρέπει να επικεντρωθούν στην μείωση του λειτουργικού κόστους και στην βελτίωση της αποδοτικότητας τους", δήλωσε ο Andrew Slaughter, επικεφαλής του Κλάδου Ενέργειας της Deloitte.
"Η νέα πραγματικότητα είναι ότι οι τιμές του πετρελαίου θα αργήσουν να ανακάμψουν".
Το 50% των στελεχών δήλωσαν ότι αναμένουν πτώση των κεφαλαιουχικών δαπανών το 2018 και το 60% δήλωσαν ότι αναμένουν μείωση του αριθμού των πλατφόρμων εξόρυξης στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η παραγωγή στη βιομηχανία του σχιστολιθικού πετρελαίου απαιτεί συνεχείς επενδύσεις για να συμβαδίζει με την αύξηση της παραγόμενης ποσότητας.
Οι ερωτηθέντες τόνισαν ότι θα διατηρήσουν ή και θα αυξήσουν τα τρέχοντα επίπεδα παραγωγής έως το 2018, αν και η μείωση των δαπανών θα μπορούσε να αποτρέψει οποιαδήποτε σημαντική αύξηση της παραγωγής των ΗΠΑ, συμβάλλοντας στην επίλυση της παγκόσμιας ανισορροπίας της προσφοράς και της ζήτησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης