Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Οδικό χάρτη» για τις τράπεζες που θα εγκαταλείψουν το Λονδίνο ετοιμάζει η ΕΒΑ

tags :
«Οδικό χάρτη» για τις τράπεζες που θα εγκαταλείψουν το Λονδίνο ετοιμάζει η ΕΒΑ
Για όσες τράπεζες επιθυμούν να μεταφέρουν την έδρα τους σε χώρες της ΕΕ
Η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή (ΕΒΑ), υπηρεσία αρμόδια για την εποπτεία των τραπεζικών ιδρυμάτων της ΕΕ θα φροντίσει να εκδώσει έναν ειδικό «οδικό χάρτη» για όσες τράπεζες επιθυμούν να μεταφέρουν την έδρα τους εκτός Βρετανίας, εξαιτίας του Brexit.
Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της ΕΒΑ, Andrea Enria, μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο «με δεδομένη την απόφαση της Βρετανίας να εγκαταλείψει την ΕΕ, η ΕΒΑ αναγνωρίζει ότι υπάρχει μία σειρά θεμάτων τα οποία θα πρέπει να αντιμετωπιστούν βάσει κοινών εποπτικών και διαχειριστικών κανόνων που θα αφορούν τα 27 κράτη-μέλη της Ένωσης.
Στόχος να υπάρξει μία ομαλή διαδικασία μεταφοράς της έδρας των τραπεζών, χωρίς να υπάρξει «ανταγωνισμός» μεταξύ των εποπτικών αρχών».
Ο οδικός χάρτης της ΕΒΑ θα αφορά θέματα λειτουργίας των τραπεζών, ενώ στόχος είναι να μην υπάρξει αλληλοκάλυψη ή ακόμη και συγκρούσεις μεταξύ των εποπτικών αρχών καθώς αρκετές τράπεζες έχουν υποστηρίξει ότι επιθυμούν να μεταφέρουν την ευρωπαϊκή τους έδρα από το Λονδίνο σε Φρανκφούρτη, Παρίσι, Άμστερνταμ και άλλες πόλεις της ΕΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης