Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNBC: Στα 6.000 δολάρια το Bitcoin πριν το τέλος του 2017

tags :
CNBC: Στα 6.000 δολάρια το Bitcoin πριν το τέλος του 2017
Συνεχιζει την ξέφρενη πορεία του το κρυπτονόμισμα
Η τιμή του Bitcoin μπορεί να συνεχίσει το ράλι καταγράφοντας άνοδο κατά 40%, ξεπερνώντας τα 6.000 δολάρια πριν από το τέλος του 2017, ωστόσο αναμένεται έντονη μεταβλητότητα, σύμφωνα με στρατηγικούς αναλυτές.
Το Bitcoin διαπραγματεύεται περίπου στα 4.333 δολάρια.
Το τρίτο τρίμηνο του 2017 ήταν ένα από τα πιο γεμάτα στην ιστορία του Bitcoin.
Η τιμή του Bitcoin έχει σημειώσει άνοδο πάνω από 74%, παρά το μεταβαλλόμενο τοπίο στη ρύθμιση και τις εξελίξεις στην αγορά των κρυπτονομισμάτων που λαμβάνουν χώρα κατά τους τελευταίους τρεις μήνες.
Το Bitcoin αντιμετώπισε ρεκόρ υψηλών συναλλαγών λόγω συμφόρησης στο δίκτυο.
Για να το λύσουμε αυτό το ζήτημα έπρεπε να αυξηθεί το ποσό των δεδομένων που θα μπορούσαν να υποστούν επεξεργασία σε μία συναλλαγή.
Αποτέλεσμα;
Η κοινότητα του Bitcoin χωρίστηκε σε δύο στρατόπεδα για το πώς μπορεί να το λύσει αυτό.
Αυτό οδήγησε σε μια διαμάχη που χώρισε την κοινότητα του Bitcoin στα δύο.
Το Bitcoin παρέμεινε, αλλά δημιουργήθηκε ένα νέο κρυπτονόμισμα που ονομάζεται cash bitin.
Στο βασικό δίκτυο Bitcoin υλοποιήθηκε μια αναβάθμιση γνωστή ως SegWit2X, η οποία βοήθησε στην αύξηση της ταχύτητας των συναλλαγών.
Η Κίνα ήταν κάποτε ο κυρίαρχος οδηγός της τιμής Bitcoin.
Ωστόσο, οι ρυθμιστικές αρχές της χώρας προχώρησαν στην απαγόρευση των  αρχικές δημόσιες προσφορές για ψηφιακά νομίσματα (ICO).
Στην αρχή του γ' τριμήνου του 2017, το κινεζικό γουάν αντιπροσώπευε περίπου το 17% των συναλλαγών Bitcoin σε παγκόσμιο επίπεδο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του κλάδου CryptoCompare.
Μέχρι το τέλος του γ' τριμήνου, ήταν μικρότερο από 3%.
Η Ιαπωνική Υπηρεσία Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (FSA) αναγνώρισε επισήμως 11 εταιρείες ως καταχωρημένους φορείς συναλλαγών σε κρυπτονομίσματα.
Η καταχώριση θέτει αρκετές απαιτήσεις στις εταιρείες, όπως η οικοδόμηση ενός ισχυρού ηλεκτρονικού συστήματος και ο έλεγχος της ταυτότητας των χρηστών για την πρόληψη της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
Οι κανονισμοί αυτοί αποσκοπούν στην προστασία των επενδυτών από απάτες, ενώ παράλληλα υποστηρίζουν την καινοτομία στις χρηματοπιστωτικές τεχνολογίες.
Στο γ' τρίμηνο του 2017 η τιμή του Bitcoin βρέθηκε σε ιστορικά υψηλά στα 5.013,91 δολάρια.

Προ των πυλών τα 6.000 δολάρια;

"Καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους προβλέπαμε ότι η τιμή του Bitcoin θα ξεπεράσει τα 5.000 δολάρια και θα πλησιάσει στα 6.000 δολάρια μέχρι το τέλος του 2017.
Αυτή η πρόβλεψη φαίνεται να ευθυγραμμίζεται περισσότερο με το συναίσθημα της αγοράς", δήλωσε ο Thomas Glucksmann, επικεφαλής της εταιρίας ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων APAC μιλώντας στο CNBC.
Ωστόσο προειδοποίησε τους επενδυτές να προετοιμαστούν για μεγαλύτερη αστάθεια το Νοέμβριο.
Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι μερικοί στην κοινότητα Bitcoin ενδέχεται να κινηθούν για να απορρίψουν την αναβάθμιση SegWit2X.
Αυτό θα μπορούσε να δημιουργήσει μια άλλη διάσπαση στο Bitcoin, και ενδεχομένως να δημιουργήσει ένα άλλο κρυτπονόμισμα.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης