Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Επέλαση» της Ιαπωνίας στο Bitcoin – Εκτοπίζει την Κίνα

«Επέλαση» της Ιαπωνίας στο Bitcoin – Εκτοπίζει την Κίνα
Η Ιαπωνική Υπηρεσία Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (FSA) αναγνώρισε επισήμως 11 εταιρείες ως καταχωρημένους φορείς συναλλαγών σε κρυπτονομίσματα
Μια απόφαση από τις ιαπωνικές αρχές βοηθά τη χώρα να εδραιωθεί η θέση της ως κινητήρια δύναμη για το bitcoin, σε μια εποχή που η Κίνα στρέφει την πλάτη της σε εικονικά νομίσματα.
Η Ιαπωνική Υπηρεσία Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (FSA) αναγνώρισε επισήμως 11 εταιρείες ως καταχωρημένους φορείς συναλλαγών σε κρυπτονομίσματα.
Η καταχώριση θέτει αρκετές απαιτήσεις στις εταιρείες, όπως η οικοδόμηση ενός ισχυρού ηλεκτρονικού συστήματος και ο έλεγχος της ταυτότητας των χρηστών για την πρόληψη της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
Οι κανονισμοί αυτοί αποσκοπούν στην προστασία των επενδυτών από απάτες, ενώ παράλληλα υποστηρίζουν την καινοτομία στις χρηματοπιστωτικές τεχνολογίες
Μία από τις εγγεγραμμένες εταιρείες είναι η bitFlyer, η οποία έχει περισσότερους από 800.000 χρήστες, σύμφωνα με την εταιρεία.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Yuzo Kano, δήλωσε ότι οι νέοι κανόνες θέτουν την Ιαπωνία ως το επίκεντρο για το bitcoin.
"Η έγκριση της FSA για το bitFlyer να λειτουργήσει ως Εγγεγραμμένη Εικονική Ανταλλαγή Νομισμάτων και η διαφάνεια του οργανισμού και η ρύθμιση της προοπτικής σκέψης δεν θα μπορούσαν να έρθουν σε καλύτερη χρονική στιγμή για τον χώρο blockchain".
Το Blockchain είναι ένα ψηφιακό εργαλείο που διασκορπίζεται σε δίκτυα.
 Χρησιμοποιείται στον χώρο κρυπτογράφησης για την ασφαλή καταγραφή κάθε συναλλαγής μεταξύ χρηστών.
Αυτή είναι η τελευταία απόφαση στην Ιαπωνία για να δείξει υποστήριξη για το ψηφιακό νόμισμα.
Τον Απρίλιο του 2017, ψήφισε ένα νόμο που αναγνωρίζει το bitcoin ως νόμιμο χρήμα.
Η στάση της Ιαπωνίας βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με την Κίνα, όπου οι ρυθμιστικές έχουν δημιουργήσει πολλά προβλήματα στην αγορά του bitcoin.
Στις αρχές Σεπτεμβρίου, οι ρυθμιστικές αρχές απαγόρευσαν τις αρχικές προσφορές νομισμάτων (ICO), όπου οι εταιρείες αντλούν κεφάλαια πωλώντας ένα νέο ψηφιακό νόμισμα.
Οι ειδήσεις από την Κίνα προκάλεσαν την πτώση στην τιμή του bitcoin, από to υψηλό πάνω από 5.000 δολάρια ανά bitcoin στις αρχές Σεπτεμβρίου στα χαμηλά των 2.951 δολαρίων.
Η τιμή του ωστόσο ανέκαμψε στα 4.208,63 δολάρια.
Ο λόγος της απότομης πτώση είναι ότι η Κίνα υπήρξε ο κύριος μοχλός της αγοράς bitcoin.
Μεταξύ του 2014 και του Ιανουαρίου 2017, η κινεζική αγορά αποτελούσε περίπου το 90% του παγκόσμιου όγκου συναλλαγών bitcoin.
Αλλά η αγορά κινείται τώρα εκτός Κίνας.
Οι κινεζικοί επενδυτές εμπορεύονται πλέον το bitcoin απευθείας μεταξύ τους σε πλατφόρμες και εφαρμογές από ομότιμους χρήστες και όχι σε χρηματιστήρια, σύμφωνα με στοιχεία του Reuters.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης