Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Καναδάς δεν αγοράζει αεροσκάφη από την Boeing, λόγω της διαμάχης με την καναδέζικη Bombardier

Ο Καναδάς δεν αγοράζει αεροσκάφη από την Boeing, λόγω της διαμάχης με την καναδέζικη Bombardier
Η τοποθέτηση του Trudeau, έρχεται μετά την έγκριση της Υπηρεσίας για την Ασφάλεια της Άμυνας των ΗΠΑ,  για την πώληση 18 αεροσκαφών Boeing Super Hornet, αξίας 5,23 δισ. δολαρίων στον Καναδά 
Ο πρωθυπουργός του Καναδά Justin Trudeau, δήλωσε ότι ο Καναδάς δεν θα προχωρήσει σε αγορά αεροσκαφών από την Boeing, από τη στιγμή που η αμερικανική εταιρεία συντηρεί μία διαμάχη με την καναδέζικη Bombardier.
Ο Trudeau έκανε τη δήλωση σε κοινή συνέντευξη τύπου με τη πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας, Theresa May, τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017.
"Δεν θα συνεργαστούμε με μια εταιρεία που προσπαθεί να μας ασκήσει αγωγή και να θέσει σε κίνδυνο τις θέσεις εργασίας στην αεροδιαστημική βιομηχανία", δήλωσε ο Trudeau στην κοινή συνέντευξη Τύπου στην Οτάβα.
Η τοποθέτηση του Trudeau έρχεται μετά την έγκριση της Υπηρεσίας για την Ασφάλεια της Άμυνας των ΗΠΑ, την περασμένη εβδομάδα, για την πώληση 18 αεροσκαφών Boeing Super Hornet, αξίας 5,23 δισ. δολαρίων, στην καναδική κυβέρνηση.
Η May έχει θέσει το ζήτημα στον πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump, καθώς η Bombardier είναι η μεγαλύτερη ιδιωτική επιχείρηση στη Βόρεια Ιρλανδία.
Ο πρεσβευτής του Καναδά στην Ουάσινγκτον είπε την περασμένη εβδομάδα ότι η Boeing είχε αποφύγει τις διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση.
Η Boeing ξεκίνησε τη διαμάχη εναντίον της καναδικής Bombardier νωρίτερα το 2017, υποστηρίζοντας ότι η καναδική κυβέρνηση επιδοτεί παράνομα το πρόγραμμα αεροσκαφών της σειράς C της Bombardier.
Η αμερικανική εταιρεία ενεργεί μέσα στο "στενό οικονομικό της συμφέρον για να βλάψει έναν ανταγωνιστή", δήλωσε ο Trudeau, προσθέτοντας ότι η πρόκληση "δεν είναι σύμφωνη με το είδος του ανοιχτού εμπορίου, που γνωρίζουμε ότι ωφελεί τους πολίτες σε όλες τις χώρες".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης