Πτωτικά κινείται το πετρέλαιο λόγω αύξησης αποθεμάτων στις ΗΠΑ - Στο -0,33% και τα 54,98 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Πτωτικά κινείται το πετρέλαιο λόγω αύξησης αποθεμάτων στις ΗΠΑ - Στο -0,33% και τα 54,98 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,22% στα 49,19 δολ. ανά βαρέλι
Πτωτικά κινείται σήμερα Πέμπτη (14/9) το πετρέλαιο, μετά την άνοδο που κατέγραψε κατά τις προηγούμενες ημέρες, καθώς τα επίσημα στοιχεία της αμερικανικής Διεύθυνσης Πληροφοριών Ενέργειας επιβεβαίωσαν τις αρχικές εκτιμήσεις για σημαντική άνοδο των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ.
Ειδικότερα, περί τις 9:20 π.μ. το Brent υποχωρεί κατά -0,33% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 54,98 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,22% στα 49,19 δολ. ανά βαρέλι.
Χθες (13/9) η Διεύθυνση Πληροφοριών Ενέργειας ανακοίνωσε ότι τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 5,9 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου, ξεπερνώντας σε μεγάλο βαθμό τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν άνοδο κατά 3,2 εκατ. βαρέλια.
Παράλληλα, τα παραπάνω στοιχεία επιβεβαιώνουν τη δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα ανόδου, μετά από ένα αρκετά μεγάλο διάστημα συνεχούς υποχώρησης.
Αν και τα στοιχεία της ΔΠΕ άσκησαν σημαντικές πιέσεις στο πετρέλαιο κατά την προηγούμενη συνεδρία, οι αισιόδοξες εκτιμήσεις του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας σε ότι αφορά τη ζήτηση παρείχει στήριξη προς τον μαύρο χρυσό.
Μέσω της μηνιαίας του έκθεσης, ο ΔΟΕ αναθεώρησε επί τα βελτίω τις εκτιμήσεις του για το 2017, αναφέροντας ότι η ζήτηση θα αυξηθεί κατά 100 χιλ. βαρέλια ημερησίως, στα 1,6 εκατ. βαρέλια συνολικά, γεγονός που συνιστά τον υψηλότερο όγκο από το 2015.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS