Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η BMW μειώνει κατά 2 δισ. δολ τις δαπάνες ανταλλακτικών, για να χρηματοδοτήσει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

tags :
Η BMW μειώνει κατά 2 δισ. δολ τις δαπάνες ανταλλακτικών, για να χρηματοδοτήσει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα
Η γερμανική εταιρεία αναμένεται να στηριχθεί λιγότερο στην αγορά εξαρτημάτων από μία και μόνο εταιρεία και θα μειώσει τον αριθμό των προμηθευτών που έχουν μονοπωλιακή θέση
Η BMW σκοπεύει να μειώσει κατά 2 δισ. δολάρια το κόστος των ανταλλακτικών όπως αυτό της μετάδοσης, για να βοηθήσει στη χρηματοδότηση της μετάβασης στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.
Ενόψει των σχεδίων για την ανάπτυξη τουλάχιστον 12 μοντέλων ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέχρι το 2025, η BMW επιδιώκει να περιορίσει το 5% περίπου από τις δαπάνες για τα ανταλλακτικά αυτοκινήτων, η οποία ανέρχεται σήμερα σε περίπου 40 δισ. δολάρια ετησίως.
Αυτό συγκρίνεται με τη σωρευτική μείωση 4 δις ευρώ που επιδιώκει η ανταγωνιστική εταιρεία Daimler AG σε σταθερό κόστος, δαπάνες έρευνας και ανάπτυξης και κεφαλαιουχικές δαπάνες.
Η BMW, η ιδιοκτήτρια της Mercedes-Benz Daimler και η Volkswagen , υποστηρίζουν ότι τα οχήματα που θα κινούνται με μπαταρίες, θα μπορούσαν να είναι πάνω από το 1/4 των πωλήσεών τους μέχρι τα μέσα της επόμενης δεκαετίας.
Οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες πιέζουν για περικοπές κόστους για να αντισταθμίσουν τα μικρότερα περιθώρια για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, τα οποία η Daimler εκτιμά, θα ισούται με το ήμισυ της κερδοφορίας των συμβατικών μοντέλων.
Η στρατηγική της BMW περιλαμβάνει τη μείωση του εύρους επιλογών και την ενίσχυση του ανταγωνισμού, μεταξύ των κατασκευαστών εξαρτημάτων.
Η γερμανική εταιρεία αναμένεται να στηριχθεί λιγότερο στην αγορά εξαρτημάτων από μία και μόνο εταιρεία και θα μειώσει τον αριθμό των προμηθευτών που έχουν μονοπωλιακή θέση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης