Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το νέο iPhone 8 θα οδηγήσει την Apple να σπάσει το φράγμα του 1 τρισ. δολ σε αποτίμηση;

tags :
Το νέο iPhone 8 θα οδηγήσει την Apple να σπάσει το φράγμα του 1 τρισ. δολ σε αποτίμηση;
Η Wall Street προβλέπει ότι οι πωλήσεις της Apple κατά το τρίμηνο που λήγει τον Δεκέμβριο του 2017, θα είναι πάνω από 10% σε σχέση με ένα χρόνο πριν
Ο τεχνολογικός γίγαντας Apple παρουσίασε τα νέα iPhone 8, iPhone 8 Plus και iPhone X, τα οποία και εμφανίζουν μια σειρά από νέες καινοτομίες.
Αλλά και πολύ υψηλότερη τιμή.
Και μπορεί η μετοχή να υποχώρησε στις 13/9, αλλά βρίσκεται μόλις 2% χαμηλότερα από το υψηλά όλων των εποχών, με κεφαλαιοποίηση που ξεπερνά τα 825 δισ. δολάρια.
Αν η μετοχή κερδίσει 20% με 21% περισσότερο, τότε η Apple θα γίνει η πρώτη εταιρεία που θα έχει χρηματιστηριακή αξία 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων.
Ως μέτρο σύγκρισης η Apple εάν φθάσει το 1 τρισ. χρηματιστηριακή αξία θα είναι 5 φορές μεγαλύτερη από το ΑΕΠ της Ελλάδος και 100 φορές μεγαλύτερη από την αξία όλων των ελληνικών τραπεζών μαζί.

Σίγουρα, ο διευθύνων σύμβουλος Tim Cook μπορεί να αντιμετωπίσει επικρίσεις, εάν η εταιρεία μπορεί να πετύχει τους στόχους στις πωλήσεις ενός τηλεφώνου αξίας 1.000 δολαρίων ή περισσότερο.
Ωστόσο, οι αναλυτές πιστεύουν ότι οι άνθρωποι θα εξακολουθήσουν να είναι πολύ χαρούμενοι για να πληρώσουν για το νέο iPhone.
Η Wall Street προβλέπει ότι οι πωλήσεις της Apple κατά το τρίμηνο που λήγει τον Δεκέμβριο του 2017, θα είναι πάνω από 10% σε σχέση με ένα χρόνο πριν και ότι τα κέρδη ανά μετοχή θα αυξηθούν σχεδόν κατά 15%.
Και για το επόμενο οικονομικό έτος της Apple, οι αναλυτές πιστεύουν ότι οι πωλήσεις θα αυξηθούν κατά 15% - στα 261,6 δισ. δολάρια.
Η Wall Street προβλέπει ότι τα κέρδη θα είναι πάνω από 20% το επόμενο έτος.
Με απλά λόγια, οι αυξημένες πωλήσεις iPhone πρέπει να αυξήσουν τη ζήτηση για υπολογιστές Mac της Apple, τα έσοδα από το iTunes και το App Store της Apple, και ενδεχομένως ακόμη και για τα iPads και τα Apple Watches - το παροιμιώδες φωτοστέφανο του iPhone.
Ο αναλυτής της Macquarie Research Benjamin Schachter έγραψε σε μια έκθεση τη Δευτέρα (11/9) ότι είναι στο λεγόμενο "στρατόπεδο υπερκυκλώματος" σχετικά με το iPhone.
"Αναμένουμε ότι το επόμενο iPhone θα περιλαμβάνει καινοτομίες που θα είναι σαφώς ορατές, εμπορεύσιμες και χρήσιμες για τη μαζική αγορά παγκοσμίως”, είπε στην έκθεση.
Παρά τις μεγάλες αυτές ελπίδες, η μετοχή της Apple εξακολουθεί να διαπραγματεύεται σε εύλογη αποτίμηση των προβλέψεων κερδών για το επόμενο έτος.
Η Apple είναι ακόμα φθηνότερη αν αποκλείσει κανείς το ποσό των μετρητών που έχει στον ισολογισμό της: 261 δισ. δολάρια.
Αυτό αντιπροσωπεύει σχεδόν το ένα τρίτο της συνολικής αγοραίας αξίας της Apple.
Έτσι, παρόλο που υπάρχει μεγάλη πίεση στην Apple για να παραδώσει ένα τηλέφωνο που θα κερδίσει μερίδιο αγοράς, έναντι του Galaxy της Samsung και άλλων που τρέχουν στο λειτουργικό σύστημα Google / Alphabet Android, η μετοχή εξακολουθεί να είναι σε λογικές τιμές.
Και οι επενδυτές φαίνονται αρκετά σίγουροι ότι οι καλύτερες μέρες της Apple είναι ακόμα μπροστά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης