Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο τυφώνας Irma συνεχίζει να προκαλεί θανάτους στη Φλόριντα, 3 ημέρες μετά το πέρασμα του

Ο τυφώνας Irma συνεχίζει να προκαλεί θανάτους στη Φλόριντα, 3 ημέρες μετά το πέρασμα του
Ο τυφώνας Irma έχει στοιχίσει την ζωή σε τουλάχιστον 77 ανθρώπους, μετά το καταστροφικό του πέρασμα από την Καραϊβική
Ο τυφώνας Irma συνεχίζει να προκαλεί θανάτους στη Φλόριντα, αν και έχουν περάσει τρεις ημέρες από το καταστροφικό πέρασμα του από την πολιτεία των ΗΠΑ.
Η πολιτεία παραμένει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα σε μεγάλες περιοχές, με αποτέλεσμα έξι ηλικιωμένοι να χάσουν την ζωή τους, με τις αρχές να αποδίδουν τους θανάτους αυτούς στην έλλειψη κλιματισμού στον οίκο ευγηρίας όπου διέμεναν.
Στη Φλόριντα επικρατεί υγρασία και ο υδράργυρος έχει ανέλθει άνω των 30 βαθμών Κελσίου, την ώρα που εκατομμύρια άνθρωποι παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και συχνά χωρίς τρεχούμενο νερό.
Ο θάνατος των 6 ενοίκων του οίκου ευγηρίας στο βόρειο Μαϊάμι, μπορεί να αποδοθεί στην απουσία ηλεκτρικού ρεύματος και κλιματισμού, σύμφωνα με τον αρχηγό της τοπικής αστυνομίας.
Ο τυφώνας Irma έχει στοιχίσει την ζωή σε τουλάχιστον 77 ανθρώπους, μετά το καταστροφικό του πέρασμα από την Καραϊβική.
Τουλάχιστον 36 είναι οι νεκροί στις ΗΠΑ, σύμφωνα με αξιωματούχους που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.
«Η κατάσταση είναι απίστευτη» δήλωσε ο κυβερνήτης της Φλόριντα Rick Scott, που αξίωσε να δοθούν «απαντήσεις σχετικά με τον τρόπο που αυτή η τραγωδία εκτυλίχθηκε».
«Ζητάω από τις υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών να επιβεβαιώσουν αμέσως, εάν οι οίκοι ευγηρίας και τα κέντρα για ευπαθείς ομάδες μπορούν να εγγυηθούν την ασφάλεια των ενοίκων τους» επισήμανε σε ένα δελτίο τύπου.
Περισσότερα από 4,3 εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις παραμένουν βυθισμένα στο σκοτάδι στη Φλόριντα και τις γειτονικές πολιτείες.
Την ίδια ώρα, το αεροδρόμιο του Μαϊάμι δεν λειτουργεί πλήρως, μονάχα το 50% των πτήσεων εκτελείται.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump αναμένεται αύριο 14 Σεπτεμβρίου 2017, στη Φλόριντα για να διαπιστώσει από κοντά το εύρος των καταστροφών.
Σήμερα 13 Σεπτεμβρίυο 2017 έγραψε στο Twitter ότι οι «καταστροφές που προκάλεσαν τυφώνα Irma και ο Harvey» καθιστούν «ακόμα πιο αναγκαία τη μείωση των φόρων και τις φορολογικές μεταρρυθμίσεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης