Ανακάμπτει ο χρυσός μετά την πτώση των προηγούμενων ημερών - Στο +0,17% και τα 1.330,29 δολ. ανά ουγγιά

Ανακάμπτει ο χρυσός μετά την πτώση των προηγούμενων ημερών - Στο +0,17% και τα 1.330,29 δολ. ανά ουγγιά
Οι νέες κυρώσεις του ΟΗΕ εις βάρος της Β. Κορέας ενδέχεται να φέρουν νέο γύρο εντάσεων στην κορεατική χερσόνησο
Ανοδικά κινείται σήμερα Τετάρτη (13/9) ο χρυσός, μετά την πτώση που κατέγραψε κατά τις προηγούμενες ημέρες, καθώς οι νέες κυρώσεις που επέβαλε ο ΟΗΕ σε βάρις της Β. Κορέας ενδέχεται να φέρουν νέο γύρο εντάσεων στην κορεατική χερσόνησο.
Συγκεκριμένα, περί τις 10:06 π.μ. το πολύτιμο μέταλλο ενισχύεται κατά +0,17% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.330,29 δολ. ανά ουγγιά, αποκτώντας ακόμα μεγαλύτερη απόσταση ασφαλείας από το ψυχολογικό όριο των 1.310 δολ. ανά ουγγιά που είχαν ορίσει οι αναλυτές.
Η ομαλοποίηση της κατάστασης στην κορεατική χερσόνησο τις προηγούμενες ημέρες είχε στρέψει τους επενδυτές μακριά από τον χρυσό, οποίος παραδοσιακά αποτελεί ασφαλές καταφύγιο σε περιόδους αστάθειας.
Ωστόσο, οι δηλώσεις που ακολούθησαν μετά το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ φαίνονται ικανές να πυροδοτήσουν νέες εντάσεις μεταξύ της Πιονγιάνγκ και της Δύσης.
Χθες (12/9) ο εκπρόσωπος της Β. Κορέας στον ΟΗΕ καταδίκασε την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, ενώ αναφέρθηκε εν συνεχεία και στον ρόλο που διαδραμάτισαν οι ΗΠΑ στη σχετική διαδικασία.
«Το αμερικανικό καθεστώς διατηρεί μία εμμονή με το άγριο παιχνίδι της ανατροπής της πυρηνικής δύναμης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας, η οποία έχει ήδη φθάσει σε φάση ολοκλήρωσης», υπογραμμίζει ο ίδιος, για να προσθέσει παράλληλα ότι οι ΗΠΑ επιζητά συνεχώς την πολιτική, οικονομική και στρατιωτική αντιπαράθεση με την Πιονγιάνγκ.
Παράλληλα, ο βορειοκορεάτης εκπρόσωπος προειδοποίησε την Ουάσινγκτον για «προεχή αντίμετρα», τα οποία μάλιστα θα προκαλέσουν στις ΗΠΑ «τον μεγαλύτερο πόνο που έχουν υποστεί ποτέ».
Από την πλευρά του, ο αμερικανός απεσταλμένος στο Συμβούλιο Ασφαλείας τόνισε ότι το νέο ψήφισμα έστειλε ένα σαφές μήνυμα στη Βόρεια Κορέα ώστς να τερματίσει την προκλητική συμπεριφορά της, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «θα ακούσει καθαρά το μήνυμα και θα επιλέξει μία διαφορετική πορεία».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS