Αψηφά τον ΟΗΕ και τις κυρώσεις η Β. Κορέα: Θα εντείνουμε τα εξοπλιστικά μας προγράμματα

Αψηφά τον ΟΗΕ και τις κυρώσεις η Β. Κορέα: Θα εντείνουμε τα εξοπλιστικά μας προγράμματα
Απολύτως σωστός ο δρόμος που έχουμε επιλέξει να πάρουμε αναφέρει η Βόρεια Κορέα
Τις νέες σκληρές κυρώσεις που αποφάσισε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αψηφά η Βόρεια Κορέα, η οποία διαμηνύει πως θα εντείνει τα εξοπλιστικά της προγράμματα και θα ενισχύσει τις προσπάθειες της προκειμένου να αποκτήσει πυρηνικά όπλα και βαλλιστικούς πυραύλους.
«Η υιοθέτηση άλλης μιας παράνομης και καταχθόνιας απόφασης για κυρώσεις που καθοδηγήθηκε από τις ΗΠΑ επιτρέπει στη Λαοκρατική Δημοκρατία της Κορέας να επαληθεύσει ότι ο δρόμος τον οποίο έχει επιλέξει να πάρει είναι ο απολύτως σωστός», αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας, την οποία μετέδωσε το βορειοκορεάτικο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.
«Η Λαοκρατική Δημοκρατία της Κορέας θα διπλασιάσει τις προσπάθειές της για να αυξήσει τη δύναμή της προκειμένου να προστατεύσει την εθνική κυριαρχία της χώρας και το δικαίωμά της να υπάρχει» υπογραμμίζει το υπουργείο Εξωτερικών της Β. Κορέας ύστερα από την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ να επιβάλλει εμπάργκο στις εξαγωγές αερίου προς τη Βόρεια Κορέα, τον περιορισμό των εξαγωγών πετρελαίου και διυλισμένων υποπροϊόντων του, καθώς και την απαγόρευση των εξαγωγών βορειοκορεατικών υφαντουργικών προϊόντων.
Το βορειοκορεάτικο ΥΠΕΞ χαρακτήρισε την απόφαση μια «πρόκληση γεμάτη μίσος» η οποία έχει σκοπό «να στερήσει από τη Λαοκρατική Δημοκρατία της Κορέας το νόμιμο δικαίωμά της στην αυτοάμυνα» και να «προκαλέσει ασφυξία στο κράτος της και τον πληθυσμό της μέσω ενός απόλυτου οικονομικού αποκλεισμού».
Μάλιστα χθες ο αντιπρόσωπος της Β. Κορέας στον ΟΗΕ διεμήνυσε πως οι ΗΠΑ θα πληρώσουν ακριβά αυτές τις νέες κυρώσεις.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS