Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο Ευρωκοινοβούλιο ο Juncker – Παρουσιάζει το όραμα του για την Ευρώπη

tags :
Στο Ευρωκοινοβούλιο ο Juncker – Παρουσιάζει το όραμα του για την Ευρώπη
Ο πρόεδρος της Κομισιόν εκτιμάται ότι θα αναφέρει ότι έχει έρθει η ώρα για σοβαρές αλλαγές
Το όραμα του για την Ευρώπη αλλά και την θέση ότι έχει έρθει η ώρα για σοβαρές αλλαγές στην ΕΕ αναμένεται να παρουσιάσει κατά την σημερινή ομιλία του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο πρόεδρος της Κομισιόν, Jean Claude Juncker.
Στη σημερινή του ομιλία ο Juncker, ο οποίος έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα διεκδικήσει νέα θητεία στην Κομισιόν, θα επιχειρήσει να αφήσει το στίγμα του στην ΕΕ και για αυτό εκτιμάται ότι θα είναι μια βαρύνουσα ομιλία που πιθανότατα  θα συμπεριλαμβάνει σημαντικές ανακοινώσεις σε μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα για την ΕΕ όπως για παράδειγμα η περαιτέρω πολιτική ενοποίηση της ΕΕ.
Ανεξάρτητα από το τι θα επιλέξει να πει ο πρόεδρος της Κομισιόν, αναφέρεται  ότι η ομιλία του θα κινηθεί στο πλαίσιο των 5 σεναρίων που παρουσιάστηκαν τον περασμένο Μάρτιο ως «Λευκή Βίβλος» στη Σύνοδο της Ρώμης για την 60ή επέτειο των Συνθηκών, χωρίς να αποκλείονται και εκπλήξεις.
Σημειώνεται ότι ο Juncker είχε συνομιλήσει με τους ισχυρούς της Ευρώπης (ανάμεσα σε άλλους με Merkel, Macron) ζητώντας τους να του πουν ποια είναι τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την κοινή γνώμη στη χώρα τους.
Από την πλευρά τους οι Ευρωβουλευτές θα προβούν σε απολογισμό των έως σήμερα επιτευγμάτων της τρέχουσας Ευρωπαϊκής Επιτροπής και θα συζητήσουν την πορεία προς μια ισχυρή ΕΕ η οποία θα πρέπει να δεσμευθεί να προστατεύσει τους πολίτες της και να επιτύχει οικονομική ανάπτυξη και θέσεις εργασίας.
Μετά την ετήσια ομιλία του για την κατάσταση της Ένωσης (State of Union) από τον Juncker θα τοποθετηθούν καταρχήν οι πρόεδροι των Πολιτικών Ομάδων του Ευρωκοινοβουλίου,  ενώ προβλέπεται και δευτερολογία για να απαντήσει ο επικεφαλής της Κομισιόν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης