Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Monde: Εκκένωση μεγάλου μέρους της Φρανκφούρτης λόγω εντοπισμού βόμβας από τον β΄ παγκόσμιο πόλεμο

Le Monde: Εκκένωση μεγάλου μέρους της Φρανκφούρτης λόγω εντοπισμού βόμβας από τον β΄ παγκόσμιο πόλεμο
Υπήρχε, όμως, και δεύτερη βόμβα σε πόλη στα ανατολικά της Γερμανίας, από όπου απομακρύνθηκαν επίσης 21 χιλιάδες άτομα
Περίπου 60 χιλιάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν την Κυριακή 3/9 από την πόλη της Φρανκφούρτης για να απενεργοποιηθεί μία τεράστια βρετανική βόμβα του δευτέρου παγκόσμιου πολέμου, όπως γράφει η Le Monde.
Έπρεπε να δημιουργηθεί μία κενή ζώνη για να εξουδετερωθεί αυτή η βόμβα 1,8 τόνων, σύμφωνα με τον υπεύθυνο του δήμου Marcus Frank.
H βόμβα της βασιλικής αεροπορίας ονομάστηκε Blockbuster και είχε την ικανότητα να ισοπεδώσει ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο με σπίτια και άλλα κτίρια.
Η βόμβα ανακαλύφθηκε στην αρχή της εβδομάδας σε ένα εργοτάξιο, στην περίμετρο του πανεπιστημίου της πόλης και δύο βήματα από το οικοδομικό τετράγωνο των τραπεζών και το κέντρο της πόλης.
Για να γίνει με ασφάλεια η εξουδετέρωσή της έπρεπε να φύγουν από τα σπίτια τους 60 χιλιάδες άνθρωποι, δηλαδή, το 10% του πληθυσμού της Φρανκφούρτης.
Η αστυνομία άρχισε να αναπτύσσεται στη γειτονιά από το Σάββατο 2/9 για προληπτικούς λόγους, έτσι ώστε να μην γίνουν κλοπές στα σπίτια και τα μαγαζιά που είχαν εκκενωθεί.
Την Κυριακή 3/9 θα κινητοποιηθούν ακόμα περισσότεροι αστυνομικοί για να διασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρχει κανένας άνθρωπος στην κενή ζώνη.
Η επιχείρηση θα γίνει νωρίς το απόγευμα και οι κάτοικοι θα επιστρέψουν στα σπίτια τους αργά το βράδυ της Κυριακής 3/9.
Πολλές μεγάλες αίθουσες είναι στη διάθεσή τους για να περάσουν τη μέρα τους στην πόλη, καθώς η εκκένωση περιλαμβάνει μία περιοχή 1,5 χιλιομέτρου περιμετρικά από το σημείο που εντοπίστηκε η βόμβα.
Από τους βομβαρδισμούς των συμμάχων στη Γερμανία κατά το τέλος του δεύτερου παγκόσμιου πολέμου συχνά ανακαλύπτονται βόμβες σε εργοτάξια, σε δάση, σε χωράφια και καμιά φορά και σε κήπους.
Το Σάββατο 2/9 την παραμονή της εκκένωσης μέρους της Φρανκφούρτης, άλλες 21 χιλιάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν από την Coblence στα ανατολικά της Γερμανίας για την απενεργοποίηση μίας μικρότερης βόμβας 500 κιλών από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.
Η μεγαλύτερη εκκένωση λόγω βόμβας είχε γίνει, εξάλλου, στις 25 Δεκεμβρίου 2016 στο Άουγκσμπουργκ, όπου απομακρύνθηκαν 54 χιλιάδες άτομα, ενώ άλλες 50 χιλιάδες είχαν εγκαταλείψει προσωρινά τις εστίες τους στο Αννόβερο για την εξουδετέρωση τριών βρετανικών βομβών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης