Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κοντά σε υψηλά ενός μήνα παραμένει ο χρυσός - Στο +0,25% και τα 1.257 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Κοντά σε υψηλά ενός μήνα παραμένει ο χρυσός - Στο +0,25% και τα 1.257 δολ. ανά ουγγιά
Οι αναλυτές έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στη συνεδρίαση της Federal Reserve η οποία ξεκινά αργότερα εντός της ημέρας
Σε θέση ισχύος παραμένει σήμερα Τρίτη (25/7) ο χρυσός, ο οποίος διευρύνει τα κέρδη της προηγούμενης συνεδρίας, παραμένοντας κοντά στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων.
Συγκεκριμένα, περί τις 10:10 π.μ. το πολύτιμο μέταλλο ενισχύεται κατά +0,25% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.257 δολ. ανά ουγγιά, ενώ κατά τη χθεσινή (24/7) συνεδρία είχει αγγίξει ακόμα και τα 1.258,79 δολ. ανά ουγγιά, την υψηλότερο τιμή του από τις 23 Ιουνίου 2017.
Ο χρυσός εξακολουθεί να εκμεταλλεύεται την πολιτική αβεβαιότητα που επικρατεί στις ΗΠΑ, καθώς το αμερικανικό δολάριο παραμένει αποδυναμωμένο σε σύγκριση με τα υπόλοιπα σημαντικά νομίσματα.
Παράλληλα, οι αναλυτές έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στη συνεδρίαση της Federal Reserve η οποία ξεκινά αργότερα εντός της ημέρας, ώστε να αποκομήσουν νέες πληροφορίες αναφορικά με το πότε θα πραγματοποιηθεί η επόμενη αύξηση επιτοκίων.
Αν και θεωρείται εξαιρετικά απίθανο η αμερικανική ομοσπονδιακή τράπεζα να πραγματοποιήσει κάποια σημαντική αλλαγή στην τρέχουσα νομισματική πολιτική της, οι αγορά αναμένεται να έχει περιορισμένη κινητικότητα μέχρι να ολοκληρωθεί η διήμερη συνεδρίαση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης