Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αντίθετος ο Soeder (ΥΠΟΙΚ Βαυαρίας) στην πρόταση Macron για κοινό ΥΠΟΙΚ στην Ευρωζώνη

tags :
Αντίθετος ο Soeder (ΥΠΟΙΚ Βαυαρίας) στην πρόταση Macron για κοινό ΥΠΟΙΚ στην Ευρωζώνη
Πρότεινε η τήρηση των κριτηρίων σταθερότητας από τα κράτη – μέλη από αρμοδιότητα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να μεταβιβαστεί σε ένα ενισχυμένο Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας
Απορρίπτει τις προτάσεις του Γάλλου προέδρου Emmanuel Macron για τη δημιουργία κοινού υπουργείου Οικονομικών της  Ευρωζώνης αλλά και για ενιαίο προϋπολογισμό ο Markus Soeder υπουργός Οικονομικών της Βαυαρίας και ανώτατο στέλεχος της Χριστιανικής Κοινωνικής Ένωσης (CSU), το οποίο είναι αδελφό κόμμα της καγκελαρίου Merkel.     
Σε συνέντευξή του στο Der Spiegel ο Soeder, επισημαίνει, πως η Γαλλία από κοινού με τη Γερμανία πρέπει να εξετάσουν, πώς θα μπορούσαν να προωθήσουν τη σταθερότητα στην Ευρώπη.
Ωστόσο, εξέφρασε αμφιβολίες σχετικά με την ιδέα ενός υπουργού Οικονομικών της ευρωζώνης, λέγοντας ότι «είναι πολύ σκεπτικός σχετικά με το εάν ένα επιπλέον πολιτικό αξίωμα μόνο θα βελτίωνε την αντικειμενικότητα των αποφάσεων».
Ο Soeder υπογράμμισε ότι ένας κοινός υπουργός Οικονομικών, ο οποίος θα μπορούσε να πάρει το δικαίωμα να παρέμβει στους προϋπολογισμούς των κρατών της ευρωζώνης εάν δεν τηρήσουν τα κριτήρια σταθερότητας, θα ισοδυναμούσε με μία «τεράστια εισβολή».
Εξέφρασε επίσης την ανησυχία του για το γεγονός ότι οι μεταβαλλόμενες συνθήκες της ΕΕ «θα δημιουργούσαν νέα ευρωπαϊκή εξισορρόπηση οικονομικών πόρων ή ένα μοντέλο μεταφοράς από την πίσω πόρτα».
Ο Βαυαρός πολιτικός πρότεινε η τήρηση των κριτηρίων σταθερότητας από τα κράτη – μέλη από αρμοδιότητα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να μεταβιβαστεί σε ένα ενισχυμένο Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕΜΣ), με τη μορφή Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου, που θα έχει ευρείες εξουσίες.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης