Τελευταία Νέα
Διεθνή

FAZ: Το 87% της γερμανικής ελίτ προτιμά επανεκλογή της Merkel και συνεργασία με τους Φιλελεύθερους (FDP)

FAZ: Το 87% της γερμανικής ελίτ προτιμά επανεκλογή της Merkel και συνεργασία με τους Φιλελεύθερους (FDP)
Υπέρ του υποψηφίου του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Martin Schulz τάσσεται μόνο το 12%
Σημαντικό προβάδισμα έναντι του m. Schulz φέρεται να έχει η A. Merkel ενόψει των γερμανικών εκλογών του Σεπτεμβρίου.
Έρευνα της εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung και του οικονομικού περιοδικού Capital, την οποία διενέργησε το Ινστιτούτο Allensbach (IfD) τo 87% των κορυφαίων Γερμανών μάνατζερ, πολιτικών και υψηλόβαθμων υπαλλήλων δηλώνει ότι θα ψηφίσει την γερμανίδα καγκελάριο.
Υπέρ του υποψηφίου του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Martin Schulz τάσσεται μόνο το 12%.
Δύο περίπου μήνες πριν τις ομοσπονδιακές εκλογές στις 24 Σεπτεμβρίου, η καγκελάριος Merkel εμφανίζεται μπροστά στις δημοσκοπήσεις αλλά και τις προτιμήσεις της γερμανικής ελίτ, όπως δείχνει δημοσκόπηση μεταξύ 521 ηγετικών στελεχών τη γερμανικής κοινωνίας.
Η γερμανική ελίτ προτιμά σε ποσοστό 65% ένα συνασπισμό μεταξύ των Χριστιανοδημοκρατών-Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) της A. Merkel και των Φιλελευθέρων (FDP) του Cristian Linden, το κόμμα του οποίου σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις θα καταφέρει να πάρει πάνω από 5% (που είναι το όριο εισόδου) και θα ξαναμπεί στη γερμανική Βουλή (Bundestag).
Πριν από 7 μήνες το ποσοστό αυτό ήταν μόλις 25%.
Οι ερωτηθέντες θεωρούν σε ποσοστό 39% ως πιθανότερο τον συνασπισμό Χριστιανοδημοκρατών-Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) και των Φιλελευθέρων (FDP) και το 38% τον σημερινό "μεγάλο συνασπισμό", δηλαδή μεταξύ Χριστιανοδημοκρατών-Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) και Σοσιαλδημοκρατών (SPD).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης