Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η τουρκική κυβέρνηση επεκτείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη χώρα για άλλους 3 μήνες

tags :
Η τουρκική κυβέρνηση επεκτείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη χώρα για άλλους 3 μήνες
Μιλώντας στο κοινοβούλιο, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Nurettin Canikli δήλωσε ότι ο νόμος έκτακτης ανάγκης, έχει βοηθήσει να δημιουργηθεί το απαραίτητο νομικό περιβάλλον, για τον καθαρισμό του κράτους από το δίκτυο του Gulen
Η Τουρκία επέκτεινε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης για άλλους τρεις μήνες, σχεδόν ένα χρόνο από την επιβολή της, μετά το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα του Ιουλίου 2016.
Η κυβέρνηση ζήτησε από το κοινοβούλιο να την παρατείνει για τέταρτη φορά και η πρόταση εγκρίθηκε από τη Συνέλευση, όπου το Κόμμα ΑΚΕ του Προέδρου Recep Tayyip Erdogan έχει την πλειοψηφία.
Η παράταση ακολούθησε τις τελετές του Σαββατοκύριακου για την επέτειο του αποτυχημένου πραξικοπήματος στο οποίο σκοτώθηκαν περίπου 250 άνθρωποι, κυρίως άοπλοι άμαχοι.
Δεδομένου ότι ο κυβερνητικός νόμος έκτακτης ανάγκης επιβλήθηκε στις 20 Ιουλίου του 2016, περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι συνελήφθησαν και 150.000 άνθρωποι τέθηκαν υπό επιτήρηση, με τους αντιπάλους του Erdogan, να τον κατηγορούν πως οδηγεί την Τουρκία σε πορεία με μεγαλύτερο αυταρχισμό.
Η κυβέρνηση αναφέρει ότι η εκκαθάριση είναι απαραίτητη, για να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις ασφάλειας που αντιμετωπίζει η Τουρκία και να εξαλειφθούν οι υποστηρικτές του Fethullah Gulen που πλέον μένει στις ΗΠΑ και θεωρείται ότι ήταν πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος.
Ο Gulen αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή.
Μιλώντας στο κοινοβούλιο, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Nurettin Canikli δήλωσε ότι ο νόμος έκτακτης ανάγκης, έχει βοηθήσει να δημιουργηθεί το απαραίτητο νομικό περιβάλλον, για τον καθαρισμό του κράτους από το δίκτυο του Gulen.
Σε σειρά δημόσιων τελετών για να θρηνήσουν τους ανθρώπους που σκοτώθηκαν κατά την απόπειρα πραξικοπήματος και να γιορτάσουν εκείνους που το εμπόδισαν, ο Erdogan εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του για την Ευρωπαϊκή Ένωση και δήλωσε ότι θα επαναφέρει τη θανατική ποινή εάν το εγκρίνει το κοινοβούλιο.
Οι σχέσεις με τη Δύση για άλλη μία φορά διαταράχθηκαν, όταν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις εξέφρασαν ανησυχία για το μέγεθος της καταστολής. Ά
λλοι 7.000 αστυνομικοί, δημόσιοι υπάλληλοι και ακαδημαϊκοί απολύθηκαν την περασμένη εβδομάδα σύμφωνα με διάταγμα που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017.
σε δυσμένεια στα μάτια της διεθνούς κοινότητας εάν αυτοί οι ακτιβιστές οδηγηθούν στην φυλακή διότι υπερασπίστηκαν τα ανθρώπινα δικαιώματα» τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης