Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017
S&P 500
2.479,67
0,10%
FTSE 100
7.452,32
0,24%
DAX
12.305,11
0,33%
Nikkei 225
20.050,16
0,48%
ATHEN
830,21
-1,52%
  • 19:39 - Τσίπρας: Σχεδιάζουμε την επανάληψη της εξόδου στις αγορές - Ανοίγει χαραμάδα ελπίδας αλλά ο δρόμος είναι μακρύς
  • 18:40 - Να αυξηθεί άμεσα το όριο του ομοσπονδιακού χρέους ζήτησε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ
  • 18:31 - Καλύτερα των εκτιμήσεων τα κέρδη της Ford το β’ 3μηνο 2017, στα 2,04 δισ. δολάρια
  • 18:30 - Πτώση των κερδών της Hyundai για το β΄ 3μηνο του 2017, λόγω κυρώσεων της Κίνας και αδύναμων πωλήσεων στις ΗΠΑ
  • 18:30 - Miren (Wintershall): Ο εφοδιασμός από τη Ρωσία αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της ενεργειακής αρχιτεκτονικής της Ευρώπης
 

ΗΠΑ: Τη δημοσιοποίηση των ονομάτων των επισκεπτών του Trump στο Mar-a-Lago ζήτησε δικαστήριο της Ν. Υόρκης

ΗΠΑ: Τη δημοσιοποίηση των ονομάτων των επισκεπτών του Trump στο Mar-a-Lago ζήτησε δικαστήριο της Ν. Υόρκης
Κατόπιν προσφυγής της οργάνωσης CREW σχετικά με θέματα διαφάνειας 
Τη δημοσιοποίηση του καταλόγου των επισκεπτών του αμερικανού προέδρου, Donald Trump, στην κατοικία του στο Mar-a-Lago της Φλόριντας, ζήτησε σήμερα (17/7/2017) δικαστήριο της Νέας Υόρκης.
Αφότου ορκίστηκε πρόεδρος, ο Trump έχει επισκεφθεί επτά φορές (από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Μάιο) την πολυτελή ιδιοκτησία του στο Παλμ Μπιτς, την οποία αποκαλεί «Χειμερινό Λευκό Οίκο».
Σύμφωνα με την οργάνωση CREW («Πολίτες για την Υπευθυνότητα και τη Δεοντολογία στην Ουάσινγκτον»), η συνεχής ροή επισκεπτών στο Mar-a-Lago προκαλεί προβλήματα διαφάνειας και για τον λόγο αυτό η οργάνωση προσέφυγε στη δικαιοσύνη.
Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, ζητείται από τη Μυστική Υπηρεσία, η οποία είναι υπεύθυνη για την προστασία του αμερικανού προέδρου και της οικογένειάς του, να δώσει στη δημοσιότητα τον κατάλογο με τα ονόματα των επισκεπτών του Trump πριν από τις 8 Σεπτεμβρίου.
«Το κοινό δικαιούται να μάθει ποιος συναντιέται με τον πρόεδρο και με τους ανθρώπους που εργάζονται για αυτόν», δήλωσε ο διευθυντής της CREW, Noah Bookbinder.
Ο Trump είναι ο ιδιοκτήτης του Mar-a-Lago, όμως στο ιδιωτικό κλαμπ του συχνάζουν πολλά μέλη και προσκεκλημένοι που πληρώνουν τέλη εγγραφής στην εταιρεία του Αμερικανού προέδρου.
«Χαιρόμαστε που, μετά από αυτό, θα δοθούν στη δημοσιότητα αυτές οι πληροφορίες για τις συγκεντρώσεις στις ιδιωτικές κατοικίες του, αλλά θα πρέπει επίσης να δημοσιοποιηθούν και για τις συγκεντρώσεις στον Λευκό Οίκο», συνέχισε ο Bookbinder.
Η οργάνωσή του έχει προσφύγει επίσης κατά της απόφασης του Λευκού Οίκου να μην δημοσιοποιεί πλέον τη λίστα των επισκεπτών της επίσημης προεδρικής κατοικίας ενώ σκοπεύει να κάνει το ίδιο και για τη λέσχη γκολφ του Μπεντμίνστερ, όπου πηγαίνει ο Trump πολύ τακτικά τα σαββατοκύριακα.
Η προηγούμενη κυβέρνηση του προέδρου Barack Obama άρχισε να δημοσιοποιεί τους καταλόγους των επισκεπτών του Λευκού Οίκου το 2009, μετά από τέσσερις προσφυγές που είχε καταθέσει η CREW.

www.bankingnews.gr
Για να μπορείτε να σχολιάζετε πρέπει να είστε εγγεγραμένος χρήστης και να κάνετε Login
Κάντε κλικ εδώ για να κάνετε login Δημιουργία λογαριασμού

BREAKING NEWS