Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ενώπιον της δικαιοσύνης η διευθύντρια της Διεθνούς Αμνηστίας στην Τουρκία μαζί με άλλους ακτιβιστές

tags :
Ενώπιον της δικαιοσύνης  η διευθύντρια της Διεθνούς Αμνηστίας στην Τουρκία μαζί με άλλους ακτιβιστές
Ένας Σουηδός και ένας Γερμανός, εκπαιδευτές σε σεμινάριο, επίσης συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση, καθώς θεωρούνται ύποπτοι από τις τουρκικές αρχές για «συμμετοχή σε ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση»
Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε σήμερα 17 Ιουλίου 2017, η διευθύντρια της Διεθνούς Αμνηστίας στην Τουρκία, μαζί με δεκάδες ακτιβιστές υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπου θα υποβληθούν σε ανάκριση.
Οκτώ ακτιβιστές συνελήφθησαν στις αρχές Ιουλίου 2017, κατά τη διάρκεια ενός σεμιναρίου κατάρτισης για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, στη νήσο Μπουγιουκαντά, στην Κωνσταντινούπολη.
Ένας Σουηδός και ένας Γερμανός, εκπαιδευτές σε αυτό το σεμινάριο, επίσης συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση, καθώς θεωρούνται ύποπτοι από τις τουρκικές αρχές για «συμμετοχή σε ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση».
Οι 10 ακτιβιστές οδηγήθηκαν σήμερα ενώπιον ενός εισαγγελέα για πρώτη φορά μετά τη σύλληψή τους.
«Ένα από τα δύο θα γίνει: είτε τελικά θα αφεθούν ελεύθεροι, είτε αυτά τα πρόσωπα δυστυχώς θα τεθούν υπό κράτηση εν αναμονή της δίκης τους» δήλωσε ενώπιον του δικαστηρίου ο Adrew Garder, ειδικός ερευνητής για την Τουρκία στην Αμνηστία.
«Πρόκειται για μια δοκιμασία για την τουρκική δικαιοσύνη.
Η Τουρκία θα βρεθεί σε δυσμένεια στα μάτια της διεθνούς κοινότητας εάν αυτοί οι ακτιβιστές οδηγηθούν στην φυλακή διότι υπερασπίστηκαν τα ανθρώπινα δικαιώματα» τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης