Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η αύξηση αμοιβών στη Βρετανία υπολείπεται του πληθωρισμού - Ο ρυθμός ανεργίας έφτασε στα επίπεδα του 1975

tags :
Η αύξηση αμοιβών στη Βρετανία υπολείπεται του πληθωρισμού - Ο ρυθμός ανεργίας έφτασε στα επίπεδα του 1975
Το ONS δήλωσε ότι οι αμοιβές, συμπεριλαμβανομένων των επιδομάτων, προσαρμοσμένες στον πληθωρισμό, υποχώρησαν 0,7% τους τρεις μήνες έως τον Μάιο 2017 η πιο απότομη πτώση από τα μέσα του 2014
Η αύξηση των βρετανικών αποδοχών υποχώρησε περισσότερο από τον πληθωρισμό τους τρεις μήνες μέχρι τον Μάιο 2017, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, γεγονός που μπορεί να αναγκάσει την Τράπεζα της Αγγλίας (BoF) να σκεφτεί δύο φορές την ανάγκη αύξησης των επιτοκίων.
Τα στοιχεία έδειξαν επίσης ότι το ποσοστό ανεργίας από το Μάρτιο έως τον Μάιο 2017 μειώθηκε στο χαμηλότερο από το 1975, στο 4,5%, κάτω από το μέσο όρο του 4,6% μονάδων σύμφωνα με έκθεση των οικονομολόγων του Reuters.
Ωστόσο, τα στοιχεία για την αύξηση των μισθών έδειξαν την πρόκληση που αντιμετωπίζει η πρωθυπουργός Theresa May και η νέα κυβέρνησή της, με όλο και περισσότερες ενδείξεις ότι τα νοικοκυριά αισθάνονται την πίεση των αυξανόμενων τιμών μετά την ψηφοφορία του Brexit το 2016.
Παρά την ισχυρή εικόνα των θέσεων εργασίας ... υπήρξε μια άλλη πραγματική μείωση των συνολικών αποδοχών, με την αύξηση των εβδομαδιαίων μισθών χαμηλή και τον πληθωρισμό να εξακολουθεί να αυξάνεται, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γραφείου Εθνικών Στατιστικών (ONS).
Ο πληθωρισμός έφτασε σε τετραετές υψηλό 2,9% τον Μάιο 2017, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία τον Ιούνιο 2017, μια αύξηση μεγαλύτερη από ότι περίμεναν οι οικονομολόγοι.
Το ONS δήλωσε ότι οι αμοιβές, συμπεριλαμβανομένων των επιδομάτων, προσαρμοσμένες στον πληθωρισμό, υποχώρησαν 0,7% τους τρεις μήνες έως τον Μάιο 2017 η πιο απότομη πτώση από τα μέσα του 2014.
Σε ονομαστικούς όρους, τα συνολικά κέρδη αυξήθηκαν κατά 1,8% ετησίως, η ασθενέστερη αύξηση για τρεις μήνες έως το Νοέμβριο του 2014 και σε σύγκριση με το 2,1% την περίοδο έως τον Απρίλιο 2017.
Με εξαίρεση τα μπόνους, τα κέρδη αυξήθηκαν κατά 2,0% σε σχέση με τις προσδοκίες για αύξηση κατά 1,9%.
Η Τράπεζα της Αγγλίας παρακολουθεί στενά την ανάπτυξη των μισθών, καθώς μετράει κατά πόσον η αύξηση του πληθωρισμού δημιουργεί πιο μακροχρόνιες πιέσεις στις τιμές. Αναμένει ότι οι μισθοί θα αυξηθούν κατά 2% 2017, πριν αναληφθούν το 2018 και το 2019.
Ο Αναπληρωτής Διοικητής της BoF Ben Broadbent, δήλωσε ότι δεν είναι ακόμη έτοιμος να ψηφίσει για υψηλότερα επιτόκια, μειώνοντας σημαντικά τις πιθανότητες ότι θα υπάρξει αύξηση του κόστους δανεισμού τον Αύγουστο 2017, σύμφωνα με συνέντευξη που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017.
Ο αριθμός των εργαζομένων αυξήθηκε κατά 175.000 τους τρεις μήνες μέχρι τον Μάιο 2017, φτάνοντας το ποσοστό απασχόλησης σε ρεκόρ ύψους 74,9%, δήλωσε το ONS.
Μέχρι στιγμής η κεντρική τράπεζα πιστεύει ότι οι περισσότεροι εργοδότες δεν αυξάνουν σημαντικά τις αποδοχές, κάτι που θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα πιο μόνιμο πρόβλημα πληθωρισμού.
Το ONS δήλωσε ότι ο αριθμός των αιτούντων επιδομάτων ανεργίας αυξήθηκε κατά 5.900 σε 814.500 τον Ιούνιο 2017.
Οι οικονομολόγοι αναμένουν ότι ο αριθμός των αιτούντων επιδόματα - ο οποίος θεωρείται πιθανό σημάδι πρώιμης προειδοποίησης οικονομικής ύφεσης - θα αυξηθεί κατά 10.000.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης