Τελευταία Νέα
Διεθνή

FT: Αναβρασμός για την IPO της Play του ομίλου Γερμανός - Θα αντλήσει κεφάλαια έως 1,3 δισ.

tags :
FT: Αναβρασμός για την IPO της Play του ομίλου Γερμανός - Θα αντλήσει κεφάλαια έως 1,3 δισ.
Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο της Play Communications μέσω της δημόσιας προσφοράς θα πωλήσει έως και 121,6 εκατ. μετοχές - ήτοι περίπου το 48% των μετοχών της
Κεφάλαια έως και 1,3 δισ. ευρώ εκτιμά ότι μπορεί να αντλήσει από τη δημόσια εγγραφή της στο Χρηματιστήριο της Πολωνίας η εταιρία κινητής τηλεφωνίας Play Communications που ανήκει στον όμιλο Olympia του Πάνου Γερμανού, όπως αναφέρεται στο ενημερωτικό της δελτίο.  
Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο της Play Communications μέσω της δημόσιας προσφοράς θα πωλήσει έως και 121,6 εκατ. μετοχές - ήτοι περίπου το 48% των μετοχών της - οι οποίες θα πωληθούν στην μέγιστη τιμή των 44 ζλότι δηλαδή 12 δολάρια ανά μετοχή.
Στην μέγιστη τιμή δάθεσης των μετοχών, όπως αναφέρει το δημοσίευμα των Financial Times, η χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας θα ανέρχεται περίπου στα 11,2 δισ. ζλότι - ήτοι περίπου 2,6 δισ. ευρώ - που θα την καθιστά μία από τις μεγαλύτερες εισηγμένες εταιρείες της Πολωνίας.
Η δημόσια προσφορά της Play Communications ύψους 1,3 δισ. ευρώ θα είναι η μεγαλύτερη δημόσια προσφορά στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών στην Ευρώπη, από το 2012 από τότε που εισήχθη στο χρηματιστήριο το 23% της Telefonica Deutschland αξίας 6,4 δισ. ευρώ.
Λαμβάνοντας υπόψη το χρέος της Play Communications , η εταιρεία θα έχει αξία περίπου 4,3 δισ. Ευρώ - ήτοι περίπου εννέα φορές τα EBITDA, σύμφωνα με τον Dhananjay Mirchandani, αναλυτή της Bernstein.
Ο κ. Mirchandani δήλωσε ότι η αποτίμηση της εταιρίας βαση της δημόσιας προσφοράς αντιπροσωπεύει premium 30-40% έναντι των ανταγωνιστών της στη Δυτική Ευρώπη.
Ωστόσο, πρόσθεσε, αυτό έπρεπε να εξεταστεί στο πλαίσιο της συνεπούς αύξησης των εσόδων της Play Communication από τον τομέα της κινητής τηλεφωνίας και τα EBITDA, που της επέτρεψαν να επιτύχει "περιθώρια EBITDA κοντά στο 30%".
"Λίγες εταιρίες κινητής τηλεφωνίας στην Ευρώπη, -εάν υπάρχει και καμία- καταγράφουν τέτοια θεμελιώδη.
Αναμένουμε ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον για την δημόσια προσφορά της Play Communications", ανέφερε.
Ο Jørgen Bang-Jensen, διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, δήλωσε ότι θα έχει μπαράζ συναντήσεων τις ερχόμενες δύο εβδομάδες με θεσμικούς επενδυτές για να τους παρουσιάσει τα πλάνα της Play Communications ενόψει της δημόσιας εγγραφής.
"Πιστεύουμε ότι η δημόσια εγγραφή προσφέρει στους επενδυτές την ευκαιρία να επωφεληθούν από τη συνεχή ανάπτυξη της εταιρείας, τις ταμειακές τις ροές και τις επιστροφές κεφαλαίου", δήλωσε.
Η Play ιδρύθηκε πριν από μια δεκαετία και έχει αυξήσει το μερίδιο αγοράς της, από λιγότερο από 5% το 2008 σε 27% το 2017, καθιστώντας την εταιρία στο δεύτερο μεγαλύτερο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας της Πολωνίας.
Οι ανταγωνιστές είναι η Orange, η T-Mobile της Deutsche Telekom και η Polkomtel's Plus και έχει χτίσει μια πελατειακή βάση με πάνω από 14 εκατομμυρία άτομα.
Τα έσοδα της Play Communications για το 2016 σημείωσαν αύξηση κατά 13% στα 6,1 δισ. ζλότι, ενώ τα EBITDA αυξήθηκαν σε 2 δισ. ζλότι από 1,8 δισ. ζλότι.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης