Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θετικός ο Weidmann (Bundesbank) στη χαλαρή νομισματική πολιτική - Διαφωνεί στο μέγεθος

tags :
Θετικός ο Weidmann (Bundesbank) στη χαλαρή νομισματική πολιτική - Διαφωνεί στο μέγεθος
Ο Weidmann, σταθερός πολέμιος της χαλαρής νομισματικής πολιτικής εξέφρασε τις αντιρρήσεις του για το μέγεθος της νομισματικής στήριξης της ΕΚΤ
Σύμφωνος επί της αρχής να παραμείνει χαλαρή η νομισματική πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, εμφανίστηκε στο τελευταίο διοικητικό συμβούλιο ο πρόεδρος της Bundesbank Jens Weidmann, αλλά διαφωνεί για το μέγεθος της.
Αυτό αναφέρουν πληροφορίες του Reuters από το τι ειπώθηκε στο τελευταίο ΔΣ της ΕΚΤ στις 8 Ιουνίου 2017, κατά το οποίο δεν υπήρξαν αλλαγές ως προς το μέγεθος και τη διάρκεια του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης.
Ο Weidmann, σταθερός πολέμιος της χαλαρής νομισματικής πολιτικής εξέφρασε τις αντιρρήσεις του για το μέγεθος της νομισματικής στήριξης της ΕΚΤ, και όχι αυτήν καθ' εαυτήν.
Η πρόσφατη αύξηση του πληθωρισμού στην ευρωζώνη έχει αναζωπυρώσει τις εκκλήσεις της Γερμανίας προς ΕΚΤ για την μείωση και την σταδιακή έξοδο από το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων.
Ωστόσο, στην τελευταία της συνεδρίαση η ΕΚΤ δεν άλλαξε τη νομισματική της πολιτική, λέγοντας πως η αύξηση του πληθωρισμού δεν θεωρείται ακόμα βιώσιμη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης