Τελευταία Νέα
Διεθνή

Merkel: Η διαπραγμάτευση για το Brexit δεν είναι λίστα ευχών – Προτεραιότητα η ΕΕ των 27

Merkel: Η διαπραγμάτευση για το Brexit δεν είναι λίστα ευχών – Προτεραιότητα η ΕΕ των 27
Η Βρετανίδα πρωθυπουργός πρότεινε κατά τη Σύνοδο Κορυφής της περασμένης εβδομάδας οι Ευρωπαίοι πολίτες να διατηρήσουν α δικαιώματά τους και μετά το πέρας του Brexit
Τα συμφέροντα της Ε.Ε. των 27 κρατών – μελών θα τεθούν σε προτεραιότητα κατά τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών για το επικείμενο Brexit, διαβεβαίωσε εκ νέου η Γερμανίδα Καγκελάριος Angela Merkel, κρατώντας έτσι την ίδια σκληρή γραμμή απέναντι στη βρετανική κυβέρνηση.
Όπως ανέφερε σε σημερινές (28 Ιουνίου 2017) της δηλώσεις η κα Merkel, απευθυνόμενη προφανώς προς το Ηνωμένο Βασίλειο και τις απαιτήσεις της Theresa May, «η διαπραγμάτευση για το Brexit δεν είναι μία λίστα ευχών».
Η Βρετανίδα πρωθυπουργός, σε μία προσπάθεια να ελαφρύνει το βαρύ κλίμα, πρότεινε κατά τη Σύνοδο Κορυφής της περασμένης εβδομάδας οι (3 εκατομμύρια) Ευρωπαίοι πολίτες στο νησί να διατηρήσουν α δικαιώματά τους και μετά το πέρας του Brexit.
Υπενθυμίζεται ότι επικεφαλής διαπραγματευτής της Ε.Ε. για το Brexit είναι ο κ. Michel Barnier, ενώ την αντίστοιχη θέση για τη Βρετανία έχει ο κ. David Davis.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης