Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λευκός Οίκος: Ο Trump δεν θα διωξει τον εισαγγελέα που ερευνά τις σχέσεις Ρωσίας-Κρεμλίνου

tags :
Λευκός Οίκος: Ο Trump δεν θα διωξει τον εισαγγελέα που ερευνά τις σχέσεις Ρωσίας-Κρεμλίνου
Oι σχετικές έρευνες του FBI οδήγησαν στην καρατόμηση του επικεφαλής του, James Comey
Διέψευσε τη φημολογία ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, σκοπεύει να απολύσει τον ειδικό εισαγγελέα που ερευνά τις καταγγελίες περί ανάμιξης της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Sean Spicer.
Οι καταγγελίες που ερευνά ο Robert Mueller αφορούν και την πιθανή συνεργασία του Κρεμλίνου με το επιτελείο του Trump, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος.
Ο Spicer είπε κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων ότι μολονότι ο Trump "διατηρεί το δικαίωμα" να αποπέμψει τον Muller "δεν έχει καμία πρόθεση να το κάνει".
Υπενθυμίζεται ότι οι σχετικές έρευνες του FBI οδήγησαν στην καρατόμηση του επικεφαλής του, James Comey.
Ο Trump υποστηρίζει ότι ο Mueller, πρώην επικεφαλής του FBI, είναι καλός φίλοςμε τον James Comey και ότι "είναι όλοι οι υποστηρικτές της Hillary Clinton", αντίπαλό του στην περσινή εκλογική αναμέτρηση.
Ο Trump είπε επίσης ότι μερικοί από τους υπαλλήλους που προσέλαβε ο Mueller για την έρευνά του "είναι όλοι οι υποστηρικτές της Hillary Clinton".
Τα αμερικανικά δελτία ειδήσεων αναφέρουν ότι ορισμένα από αυτά τα στελέχη έχουν υποστηρίξει Δημοκρατικούς υποψηφίους.
Όταν ο George Bush ήταν πρόεδρος των ΗΠΑ οι Mueller και Comey συνεργάστηκαν -ο Mueller ως διευθυντής του FBI και ο Comey ως αναπληρωτής γενικός εισαγγελέας.
Στο μεταξύ, περισσότερες πιθανότητες δίνει στους Αμερικανούς να πιστέψουν τον πρώην επικεφαλής του FBI, James Comey, παρά τον Αμερικανό πρόεδρο Donald Trump, νέα δημοσκόπηση των NBC News και Wall Street Journal.
Η δημοσκόπηση αφορά στα γεγονότα που οδήγησαν την απομάκρυνση του πρώτου από το FBI.
Σχεδόν το 50% των Αμερικανών δηλώνουν ότι πιο εύκολα θα πίστευαν την κατάθεση την οποία παρουσίασε λεπτομερώς στη μαρτυρία της Γερουσίας νωρίτερα αυτό το μήνα ο Comey. 
Μόλις το 22% δήλωσε το ίδιο για τον Trump, ο οποίος αμφισβήτησε βασικά σημεία της μαρτυρίας του Comey. 
Το 21% δήλωσαν ότι "δεν πιστεύουν σε κανέναν", ενώ το 8% δήλωσε ότι "πιστεύουν και τους δύο", σύμφωνα με το NBC News.
Μόνο το 27% Αμερικανών εγκρίνει την ίδια στιγμή τις ενέργειες του Trump εναντίον του Comey, ενώ το 46% τις αποδοκιμάζει, όπως δείχνει η δημοσκόπηση.
Ο Trump απομάκρυνε τον Comey τον περασμένο μήνα εν μέσω μιας έρευνας του FBI για τη ρωσική ανάμιξη στις εκλογές του 2016, που αναζητούσε πιθανούς δεσμούς μεταξύ της εκστρατείας του Trump και της Μόσχας. 
Ο Comey κατέθεσε ότι ο Trump του ζήτησε απόλυτη αφοσοίωση.
Η δημοσκόπηση του NBC News / Wall Street Journal, η οποία διεξήχθη στις 17 Ιουνίου έως τις 20 Ιουνίου, παρακολούθησε 900 ενήλικες και έχει περιθώριο σφάλματος +/- 3,27 ποσοστιαίες μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης