Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Προσφορές 1,6 δισ. ευρώ από 4 διεθνή funds για τις 4 προβληματικές τράπεζες της Βενετίας

Reuters: Προσφορές 1,6 δισ. ευρώ από 4 διεθνή funds για τις 4 προβληματικές τράπεζες της Βενετίας
Η πρότασή τους προέβλεπε ότι τα 1,3 δισ. ευρώ θα εισέλθουν σε νέα ομόλογα, ενώ τα υπόλοιπα 300 εκατ. θα δίνονταν για αγορά μετοχών
Σε προσφορά για επένδυση ύψους 1,6 δισ. ευρώ για τις δύο προβληματικές τράπεζες της Βενετίας, Banca Popolare di Vicenza και Veneto Banca, προχώρησε πριν από περίπου ένα μήνα κοινοπραξία τεσσάρων διεθνών funds, σύμφωνα με όσα δήλωσαν στο Reuters πηγές που γνωρίζουν καλά το θέμα.
Πρόκειται για τις Sound Point Capital, Cerberus, Attestor και Varde, οι οποίες έχουν ως χρηματοοικονομικό σύμβουλο τη Deutsche Bank.
Η πρότασή τους προέβλεπε ότι τα 1,3 δισ. ευρώ θα εισέλθουν σε νέα ομόλογα, ενώ τα υπόλοιπα 300 εκατ. θα δίνονταν για αγορά μετοχών.
Ωστόσο, η πρότασή τους δεν έπεισε την ιταλική κυβέρνηση.
Η ιταλική κυβέρνηση αναμένεται να ξεκινήσει διαδικασίες εκκαθάρισης για τις δύο τράπεζες την σήμερα Παρασκευή ή αύριο το Σάββατο, με την τράπεζα λιανικής Intesa Sanpaolo να αγοράζει το υγιές κομμάτι των περιουσιακών στοιχείων έναντι του συμβολικού ποσού του ενός (1) ευρώ.
Το κράτος αναμένεται να πληρώσει το μεγαλύτερο μέρος του λογαριασμού, αναλαμβάνοντας το συρρικνωμένο χρέος των δανειστών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης