Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΠΕΚ: Κατά 315 χιλ. βαρέλια αυξήθηκε η ημερίσια παραγωγή πετρελαίου τον Μάιο 2017 - Στα 32,21 εκατ. βαρέλια

ΟΠΕΚ: Κατά 315 χιλ. βαρέλια αυξήθηκε η ημερίσια παραγωγή πετρελαίου τον Μάιο 2017 - Στα 32,21 εκατ. βαρέλια
Η άνοδος στην παραγωγή του Οργανισμού οφείλεται κυρίως στη Λιβύη και τη Νιγηρία, οι οποίες είχαν εξαιρεθεί από τη συμφωνία
Ανοδικά κινήθηκε η παραγωγή του ΟΠΕΚ για τον Μάιο του 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία των αναλυτών του Bloomberg, δεχόμενη ώθηση κυρίως από τη Λιβύη και τη Νιγηρία, οι οποίες έχουν εξαιρεθεί από τη συμφωνία του Οργανισμού για τις περικοπές στο πετρέλαιο.
Συγκεκριμένα, η συνολική παραγωγή του ΟΠΕΚ αυξήθηκε κατά 315 χιλ. βαρέλια ημερησίως σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, στα 32,21 εκατ. βαρέλια συνολικά, με τη Λιβύη να προσθέτει 210 χιλ. βαρέλια στη συνολική ημερήσια παραγωγή της, την ίδια στιγμή που ο επιπλέον όγκος παραγωγής στι Νιγηρία άγγιξε τα 100 χιλ. βαρέλια.
Υπενθυμίζουμε ότι κατά την προηγούμενη εβδομάδα, ο Οργανισμός αποφάσισε την επέκταση της συμφωνίας του για επιπλέον εννέα μήνες, ωστόσο οι δύο προαναφερθείσες χώρες έμειναν ξανά εκτός αυτής, εωσότου φτάσουν τα επίπεδα παραγωγής που έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν.
Σύμφωνα με τον υπουργό Πετρελαίου της Νιγηρίας, Emmanuel Ibe Kachikwu, επιθυμία της χώρας είναι η αύξηση της παραγωγής κατά 200 χιλ. βαρέλια ημερησίως μέχρι το τέλος του έτους.
Την ίδια στιγμή, η παραγωγή της Λιβύης έχει αγγίζει τα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 31 μηνών, στην προσπάθειά της να ανακάμψει από τις πολυετείς πολεμικές συγκρούσεις που την ταλαιπωρούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης