Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ο Trump θα δημιουργήσει μια «αίθουσα πολέμου» στο Λευκό Οίκο

ΗΠΑ: Ο Trump θα δημιουργήσει μια «αίθουσα πολέμου» στο Λευκό Οίκο
Τι δήλωσαν αξιωματούχοι της κυβέρνησης για την "αίθουσα πολέμου"
Μία «αίθουσα πολέμου» στο Λευκό Οίκο σχεδιάζει να δημιουργήσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, στοχεύοντας στην αντιμετώπιση των θεμάτων που προκύπτουν για τις σχέσεις της Ρωσίας με μέλη της προεκλογικής εκστρατείας του, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι της κυβέρνησης.
Μάλιστα, μετά την επιστροφή του D. Trump από το πρώτο του προεδρικό ταξίδι στο εξωτερικό, στο δυναμικό του κυβερνητικού επιτελείου θα προστεθούν έμπειροι πολιτικοί σύμβουλοι, πιθανώς και δικηγόροι, οι οποίοι θα διαχειρίζονται την υπόθεση με τη Ρωσία, που έχει λάβει διάσταση κυρίως μετά το διορισμό του πρώην διευθυντή του FBI, Robert Mueller, ως ειδικό ανακριτή από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης για να ηγηθεί των ερευνών.
Πάντως, ο Λευκός Οίκος δεν σχολίασε τα σχέδια για την «αίθουσα πολέμου», σημείωσε όμως ότι θα γίνει προσπάθεια να διατηρηθεί το καλό κλίμα που δημιουργήθηκε από το ταξίδι του D. Trump στη Σαουδική Αραβία, το Ισραήλ και την Ευρώπη.
«Ο πρόεδρος είχε ένα απίστευτα επιτυχημένο ταξίδι στο εξωτερικό και ο Λευκός Οίκος θα συνεχίσει να εστιάζει στην πολιτική ατζέντα του προέδρου όταν θα επιστρέψει στην Ουάσιγκτον», δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Sarah Sanders.
Πάντως, πέραν της απόκρουσης των κατηγοριών σε σχετικά με την επιρροή της Μόσχας στην κυβέρνηση Trump, στη νέα στρατηγική θα περιλαμβάνονται περισσότερα ταξίδια του αμερικανού προέδρου εκτός Ουάσιγκτον και συγκεντρώσεις όπως εκείνες που χαρακτήρισαν την προεκλογική του εκστρατεία.
Μάλιστα, στη νέα στρατηγική αναμένεται να εμπλακούν  ο ανώτατος σύμβουλος του Trump, που είναι και γαμπρός του, Jared Kushner, όπως επίσης και ο Steve Bannon, επίσης ανώτατος σύμβουλός του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης