Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες 1 δισ. δολαρίων για τον George Soros μετά τη νίκη Trump το Νοέμβριο 2016

Απώλειες 1 δισ. δολαρίων για τον George Soros μετά τη νίκη Trump το Νοέμβριο 2016
Παρόλα αυτά, το 2016 έκλεισε με κέρδη περίπου 5% για την Soros Fund Management
Απώλειες ύψους ενός (1) δισ. δολαρίων έχει υποστεί μετά την 8η Νοεμβρίου η Soros Fund Management, του γνωστού μεγαλοεπενδυτή George Soros, καθώς πόνταρε στην κατάρρευση των αγορών ενόψει μίας νίκης του Donald Trump.
Ωστόσο, μετά και την επικράτηση του Ρεπουμπλικάνου, ο δισεκατομμυριούχος fund manager παρέμεινε απαισιόδοξος, κάτι που εν τέλει του κόστισε πού ακριβά…
Παρόλα αυτά, το 2016 έκλεισε με κέρδη περίπου 5% για την Soros Fund Management, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις.
Να σημειωθεί ότι ο κ. Soros ήταν ένας από τους πολλούς που είχαν μιλήσει για ραγδαία πτώση των μετοχών σε περίπτωση μη εκλογής της Hillary Clinton (την οποία και υποστήριζε…), οι οποίοι και διαψεύστηκαν πανηγυρικά.
Επισημαίνεται πως μόνο ο Dow Jones Industrial Average έχει αυξήσει την αξία του κατά 9,3%, πλησιάζοντας το ορόσημο των 20.000 μονάδων, μετά την 8η Νοεμβρίου.
Ο έτερος γνωστός μεγαλοπενδυτής και δισεκατομμυριούχος Stanley Druckenmiller, άλλαξε στάση πριν τις εκλογές, με αποτέλεσμα το fund του Duquesne Family Office να κλείσει με κέρδη 10% μέσα στο 2016!
Ο κ. Druckenmiller είχε τονίσει πως οι αγορές θα υποχωρήσουν σημαντικά σε περίπτωση που κερδίσει ο Ρεπουμπλικάνος για να ανακάμψουν νωρίτερα, ενώ το ακριβώς αντίθετο θα συνέβαινε αν επικρατούσε η Hillary.
Λίγες ημέρες πριν τις εκλογές όμως έγινε… bull, πουλώντας όλο το χρυσό που κατείχε και ποντάροντας σε ράλι της Wall Street και του αμερικανικού δολαρίου.
Σε αντίθετο κλίμα, όπως γράφαμε στις 27 Δεκεμβρίου 2016, ο Warren Buffet, αν και δεν έκρυψε ποτέ τη στήριξή του στην υποψηφιότητα της Hillary Clinton για την προεδρική καρέκλα των Ηνωμένων Πολιτειών, φαίνεται πως τελικά είναι ο μεγάλος κερδισμένος από τη νίκη του Donald Trump.
Ανάμεσα στο λόμπι των δισεκατομμυριούχων, ο μεγαλοεπενδυτής και ιδρυτής της Berkshire Hathaway ήταν αυτός που αύξησε περισσότερο την περιουσία του το τρέχον έτος, δεχόμενος ώθηση και από τις άκρως ικανοποιητικές επιδόσεις της Wall Street μετά την 8η Νοεμβρίου.
Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία του Forbes, ο κ. Buffet θα είναι (σε ετήσια βάση) πλουσιότερος κατά 11,9 δισ. δολάρια το 2017…



Τα παραπάνω βρίσκονται και σε αντίθετο κλίμα με την πολύ δύσκολη χρονιά που διένυσαν μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2016 η Berkshire και ο κ. Buffet.
Ο δισεκατομμυριούχος είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της Wells Fargo, της αμερικανικής τράπεζας που δέχθηκε «καμπάνα» 185 εκ. δολαρίων από τις εγχώριες Αρχές επειδή άνοιξε χωρίς άδεια τους λογαριασμούς εκατομμυρίων πελατών της.
Σε ό,τι αφορά το hedge fund, ενδεικτικά, το γ' 3μηνο του τρέχοντος έτους τα κέρδη σημείωσαν πτώση 23%, καθώς ανήλθαν στα 7,2 δισ. ή 4,39 δολάρια ανά μετοχή.
Ωστόσο, αύξησε τα λειτουργικά του κέρδη στα 4,85 δισ. δολάρια το ίδιο χρονικό διάστημα, από 4,55 δισ. ένα χρόνο νωρίτερα.
Οι επενδύσεις και τα παράγωγα το γ' 3μηνο για το fund ανήλθαν στα 2,35 δισ. (έναντι 4,88 δισ. ένα χρόνο νωρίτερα), ενώ η λογιστική αξία έφτασε τα 163,789 δολάρια (ετήσια αύξηση 5,3%) ανά μετοχή (class A, κοινές μετοχές).
Τα έσοδα ενισχύθηκαν ελαφρώς στα 59,07 δισ. δολάρια, από 58,99 δισ. το γ' 3μηνο του 2015.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης